keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Vauvan peitto

Ennen tykkäsin neuloa vallan huiveja tms isoja töitä. Isoilla puikoilla ja paksulla langalla tuli nopeasti valmista ja sai kokeiltua miten pinna kestää tehdä isompia töitä. En esimerkiksi villapaitaa koskaan tule tehneeksi, koska pinna ei kestä kutoa niitä kappaleita (joista muuten ei koskaan tule saman kokoisia tai mallisia..) ja lähteä sitten vielä yhdistelemään niitä. 
Isojen töiden jälkeen iski sukkamania ja on tullut tehtyä loputtomasti vain sukkia, katsotaan miten nyt käy.. alkaako isojen töiden mania jälleen vaiko jatkuuko sukkamania.
Olen yhden vauvan peiton tehnyt elämäni aikana, mikä oli aika koomisen näköinen. Tein keskelle yhden ison keltaisen kappaleen ja reunoille oranssilla omat kappaleet. Koska en ole kovinkaan hyvä tuossa kappaleiden yhdistämisessä, tuli peitosta aika mielenkiintosen mallinen. No mutta eka peitto kuitenkin niin päätin sen silloin antaa (epäilen kyllä, että lahjan saaja sitä koskaan vauvalla käytti..) ja oli se lämpimästä langasta ainakin tehty eli ainakin olisi lämmittänyt.

Nyt päätin sitten pitkästä aikaa tehdä vauvalle peiton, tällä kertaa tosin vain yhdestä ja samasta langasta. Langaksi valikoitui Novitan ihana hile-lanka, jota meni peittoon 2kerää. Peitto tarvitsisi vielä pingoittaa, että reunat suoristuisi ja malli tulisi kunnolla esiin. Kuvat otin kuitenkin heti pääteltyäni, joten reunat ovat myös sen näköiset. Idea kuitenkin tulee selväksi :) Kuvissa harmittaa se, että langassa olevaa kultasäiettä ei oikein saanut näkymään :/ 

Hile lankana oli jälleen ihana kokemus, olen siitä ennen tehnyt huiveja mutta sopi myös ihanasti vauvan peittoon pehmeytensä vuoksi. Lanka myös on ollut ainakin huiveissa hyvin lämmittävä, joten siksi uskon sen olevan vauvallekkin hyvä.

Vauvan peitto
Lanka: Novita hile
Menekki: -201g eli kaksi kerää
Puikot: 7mm
Ohje: täältä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti