maanantai 15. joulukuuta 2014

Helmineule maniaa

Avopille halusin tikuttaa vielä yhdet sukat ja koska toiset tein jo novitasta, halusin lankana tällä kertaa käyttää ns. parempaa lankaa. Siksi langaksi valikoitui Regia ja stripemania.
Ihana lanka kutoa, aina vaan niin pehmeä ja miellyttävä ja on jalassakin sitä. 
Ja uskomattoman riittoisa lanka. Se aina jaksaa yllättää miten vähän tätä Regian lankoja menee neuloessa.

Näihin päätin kerrankin kokeilla kohdistaa raidat edes suurinpiirtein, joten siitä syystä kerästä väheni lankaa kokonaisuudessaan 77g, mutta itse sukkiin meni lankaa vain 69g. 

Näissä on varsi normaali 1oikein, 1nurin joustinneuletta, kantapää vahvistettu kantapää ja jalkaterässä on sitten helmineuletta. Helmineulehan tehdään näin:1kerros: 1oikein, 1nurin. 2kerros: 1nurin, 1oikein. Ja tätä toistetaan. Olen tehnyt helmineuletta paljon huiveihin ja muutamiin sukkiin, huiveissa ainakin toimii kivasti. Siskoni eräs ystävä oikein kyseli varmaan neljä vuotta vanhasta huivista, jonka olen tehnyt, että mikä malli siinä on sillä on niin ihana malli. Kiva, kun muutkin tykkää :)

Raitalankoihin on omalla tavallaan vaikea keksiä sitä sopivaa mallia, kun ei viitsi pelkkiä perussukkiakaan tehdä ja sitten kun se malli ei välttämättä näy kuitenkaan raidasta selkeästi. Helmineuleessa ei kuitenkaan tätä ongelmaa ole, joten siksi se sopii mielestäni myös raitalankoihin.2 kommenttia:

 1. Moi Heltsu! Voitit blogiarvonnassa seetripalloja, joten käväisepä antamassa osoitteesi. :) Tiia N (langanpaastakiinni (ät) gmail.com)
  http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2014/12/joulukalenteri-luukku-12-lahjapussi-ja.html
  Kivan näköiset sukat muuten, näköjään sopii helmineule yhdelläkin värillä tehtäväksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihan mahtavaa :) en ikinä voita mitään niin tää ilahdutti kovasti :) kiitos :)

   Ja kiitos :) tykkään kans ite et helmineule toimii yksvärisenä ja räjähtävä helmineule kaksvärisenä :)

   Poista