maanantai 22. joulukuuta 2014

Ruutusukat

Avoppi laitteli tuossa viestiä muutama viikko sitten, että hänen toinen poikansa oli pyydellyt äidiltään joululahjaksi villasukkia. Mieheni veli siis tietää tasan tarkkaan, että hänen äitinsä ei kudo joten hämmennystä aiheutti miksi hän ei pyytäny sukkia suoraan minulta. No mutta sukkapyyntö välitettiin sitten minulle ja vaikka kerroin tehneeni jo kahdet sukat niin lisää kuulemma saa tehdä. Miehen veli kuulemma rakastaa villasukkia, joten niitä saa olla monet. Joten pitihän se sitten vielä yhdet tehdä.
Väritoiveeksi esitettiin mustaa ja punaista. 
Langoiksi näihin valikoitui novitan 7veljestä musta ja viking villen punainen. Kerrankin jopa koitin suunnitella mitä teen, yleensä menen vain fiilispohjalla. Lopputuloksena päätin tehdä kerrosrivinnousua varteen ja jalkaterän jättää pelkistetyksi. Ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen itse. Toivottavasti J tykkää myös.

Ruutusukat
Lanka: 7veljestä sekä viking ville
Langan menekki: -131g
Koko: 42
Puikot: 3,5mm koivuiset
Mallineule: Varressa tein 1oikein, 1nurin joustinta 10kerrosta. Sen jälkeen 2kerrosta kaikki oikein mustalla. Seuraavaksi alkoi ns. mallineule eli punaisella kolme oikein ja 1 silmukka nostettiin. Tätä kierros loppuun. Sitten kaikki oikein mustalla. Näitä kahta kerrosta toistettiin 7 kertaa minkä jälkeen tuli aina kaksi mustaa välikerrosta kaikki oikein. Nilkkaan vielä joustinresori 1oikein 1nurin. Olen nähnyt, että jotkut tykkäävät tehdä alkuresorin ja nilkkaresorin eri resori malleina mutta omasta mielestäni se ei toimi, joten teen aina molemmat samanlaisiksi. Kantapää on normaali vahvistettu kantapää, 26kerrosta ja jalkaterä pelkkää sileää.

Kuvissa väritys on jostain syystä hyvin pahasti vääristynyt, vihreä osa on oikeasti tosiaan musta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti