keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Tuovin valepalmikkoa

Facebookin voihan villasukka-ryhmässä on niin paljon ihmisiä, että sieltä usein löytää kaikkia kivoja neuleohjeita. Niin kävi näidenkin sukkien tapauksessa. Ryhmässä on lahjakas neuloja nimeltä Tuovi Mönkkönen, joka on aiemminkin kehitellyt joitain kivoja mallineuleita ja ne ovat myös helppoja.

Näitä sukkia aloin neuloa 5.5, kun pitkästä aikaa puikot pysyivät kädessä. Halusin jotain kivan helppoa ja nättiä mallineuletta muuten ihan tavallisiin nilkkasukkiin ja silloin muistin tämän Tuovin muokatun valepalmikon. En enää edes muista miksi tätä neuletta kutsutaan muokatuksi valepalmikoksi, sillä valepalmikkoa tämä neule ei mielestäni muistuta vaan ennemminkin tavallista pitsiä. Niin tai näin, ohjeen löysin voihan villasukka-ryhmän tiedostoista ja tarkistin Tuovilta saanko jakaa ohjeen myös teille. Luvan saatuani ohje löytyy suoraan tästä, jotta myös te jotka ette facebookissa tai kyseisessä ryhmässä ole, voitte mallineuletta käyttää.

Tuovin muokattu valepalmikkosukat
Lanka: Novita 7veljestä, sävy: 010
Puikot: 3,5mm
Koko: n.36
Paino: 61g
Ohje: Mallineule neljällä jaollinen.
1krs: 1oikein, 2oikein yhteen, langankierto, 1nurin
2krs: 3oikein, 1nurin
3krs: 2oikein yhteen, langankierto, 1oikein, 1nurin
4krs: 3oikein, 1nurin

Valokuvissa ei tunnu sukkien sävy tulevan yhtään oikein, paitsi tuossa missä ei näy kuin kantapään alkua ja varsi. Kuvia ottaessa oli puolipilvinen keli, joka selvästi hankaloitti kuvaamista. Tätä kirjoittaessa en vain voi enää valita niin hyvin päiviä, jolloin kuvaan neuleita niin täytyy tyytyä nyt tähän. 

7 kommenttia:

 1. Tosi kivat sukat, tällä mallilla voisi vaikka muutamat sukat neuloa pukinkonttiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☺ ja kannattaa, on sen verran kiva malli neuloakkin 😊

   Poista
 2. On kauniit ja malli sekä laagan väri ovat hyvin sovussa keskenään..Kiitos muuten mukavista sanoistasi, lämmittävät mieltä..

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat! (: Tykkään tästä väristä kovasti, taitaa olla samaa, jota käytin niihin Syyssukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja joo siltä näytti, olit osannu kauniisti yhdistää värejä tähän :)

   Poista
  2. Nätit sukat olet neulonut. Pitääpä jolloinkin ihan neuloa tuolla ohjeella :)

   Poista