maanantai 21. maaliskuuta 2016

Tuovin pitsisukat

Nämä sukat ovat jääneet kummittelemaan hyvin pitkäksi aikaa. Näitä aloin tekemään 23.5.2015 ja tuntui, että kaikki menee pieleen mitä nyt pieleen voi sukkia neuloessa mennä. Langassa oli turhauttavia paksuuseroja ja autossa neuloessani mokailin todella helpossa pitsineuleessa koko ajan, koittaessani keskittyä samalla myös juttelemaan siskoni vanhempien kanssa. Lisäksi jostain syystä neuloin nämä hiilikuituisilla puikoilla, jotka eivät yhtään sovi käsilleni ja kädet kipeytyivätkin turhaan näitä sukkia tehdessä. Ensimmäinen sukka valmistui loppukesästä ja toinen sitten vasta 3.8. Sukat kiukuttivat niin, että päättelyt ja viimeistelyt muutenkin jäivät roikkumaan ja siksi nämä pääsivät nyt vasta esittelyyn. 

Pitsimalli näissä tosiaan on oikeasti todella helppo ja siihen löysin ohjeen Facebookin Voihan Villasukka-ryhmästä. Malli on tosiaan nimeltään Tuovin Pitsisukat. Tätä mallia tarvitsee joskus kokeilla uudestaan jollain toisella langalla ja toisessa tilanteessa, niin ei jää kummittelemaan kiukku tähän malliin. 

Tuovin pitsisukat
Lanka: Novita 7veljestä, poltettu oranssi
Paino: 103g
Puikot: 3,5mm hiilikuitupuikot
Koko: 38/39
Aloitus: 23.5.2015
Valmis: 3.8.2015
Ohje: 1.-2. krs 2o 2n
3. krs 2o yhteen, 2n
4. krs 1o, lk, 2n
8 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja hyvä värivalinta! :)

  VastaaPoista
 2. malli on on syntynyt ihan vahingossa..Yritin yhtä muuta ja trulikin toista..Onnistuneet sukat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on kaunis ja harmittaakin, että otin tätä mallia tehdessä noin huonot puikot ja et toi lankaki oli tollanen maanantai kerä :/ tarvii tehdä paremmalla kerällä ja paremmilla puikoilla niin mallikin pääsee oikeuksiinsa :) kiitos kivasta mallista :)

   Poista
 3. Kivat! Samalla mallilla myös minä tein sukat ja lapaset :) www.aarreaukusti.blogspot.com / aurinkoiset voimasukat ja aurinkoiset voimalapaset ->Vielä on samaa lankaa jäljellä, ajattelin tehdä samalla mallilla myös pipon. :)

  VastaaPoista