torstai 24. maaliskuuta 2016

Turun käsityömessut

Sairastuin viime perjantaina kiitettävän pahaan vatsatautiin ja perjantai-lauantai menikin jälleen posliinikuningatarta halatessa. Sunnuntaina ruoka alkoi jo pysyä sisällä ja sain jopa syötyä muutakin kuin pelkkää mehukeittoa ja jugurttia. Lueskelin facebookista ihmisten hehkutusta turun käsityömessuista ja ne alkoivatkin sitten houkuttamaan. Jälkikäteen ajateltuna olisi ollut parempi ehkä olla menemättä. 

En ole messuilla pahemmin koskaan ollut, joten en oikein edes tiennyt mitä odottaa. Käytännössä paikalla oli laidasta laitaan erilaisia käsitöihin liittyviä myyjiä. Oli niitä joilla oli valmiita töitä myynnissä ja oli sitten käsityötarvikkeita myyviä. Niin neuleisiin liittyviä materiaaleja kuin koruihin ja askarteluihin liittyviä. Oli ihan mukava kierrellä paikkoja ja tapasinkin ensimmäistä kertaa esimerkiksi lankakissan (klik) ja anjalinin (klik) myyjät. Heiltä molemmilta tosiaan joitain kertoja tilannutkin ja oli hauska nähdä minkä näköiset ihmiset niitä minunkin tilauksia ovat pakanneet.

Paikalta löytyi myös useampi kirjakauppias ja erään kirjakauppiaan kohdalla kävi epämiellyttävä kohtaaminen erään rouvan kanssa. Tiedän, että mahani ei ole niin iso kuin monella muulla näillä viikoilla mutta on se silti jo sellainen, että luulisi huomaavan kun siihen osuu. Rouva siis onnistui huitasemaan minua kyynärpäällä mahaan eikä tullut mitään reaktiota vaikka varmasti huomasi tuskan älähdykseni ja sen, että kipu taittoi osittain kasaan. Mieheni oli sivummalla tämän tapahtuessa eikä nähnyt tilannetta mutta suuttui kovasti naisen toiminnan takia asiasta kuultuaan. Tuli syyllinen olo, että raskaana ollessa ei pitäisi ilmeisesti poistua omasta kodista, kun ihmiset eivät osaa yhtään varoa. Ja syyllinen olo siitä, että kuljin muuten kuin molemmat kädet mahan suojana. Jos jotain olisi sattunut, en olisi varmasti ikinä antanut sitä anteeksi itselleni. Mahaan sattui n.10min vielä tämän jälkeen ja hieman ehkä hysteerisenä koitin tarkkailla lapsen liikkeitä, ettei mitään vain sattunut.. Illalla tuli vielä joku ihme kohtaus, kun alkoi huimata hirveästi istuessa samalla silmissä sumentuen ja pulssin kohotessa. Kävin pitkälleni sohvalle niin alkoi vielä mahakin sattua. Jotenkin pelottaa kaikki tuollainen, kun ei tiedä mistä johtuu.

Kaiken huippu oli, että kipu jatkui useamman päivän saaden aikaan sen, että oli pakko soittaa synnärille ja kysyä mistä voi johtua. Puhelimeen vastannut hoitaja totesi, että kuulostaa siltä, että istukka olisi osittain irronnut. Luojan kiitos hän pystyi lisäkysymyksillä kuitenkin toteamaan, että näin ei todennäköisesti kuitenkaan ole. Säikäytti vielä pahemmin vain, että tuo nainen olisi messuilla voinut vahingoittaa todella pahasti lastamme. Ilmeisesti hän osui vatsalihakseeni ja se vaurioitui jotenkin iskun takia.

Matkaan messuilta tarttui hyvin hillitysti tavaraa. 

Lankakissalta yksi kerä regian stripemaniaa, jota jostain syystä regia myy kahdella eri nimellä.
Lankavalta tarttui kokeiluun puiset 4mm cubiksit, jos ne auttaisivat näihin rannekanavaoireyhtymän kiukutteleviin käsiin.


Rintalan luomutilan kohdalla en pystynyt olemaan pysähtymättä. Olen jo pitkään halunnut kokeilla nimenomaan kotimaista villalankaa, joka olisi täysin kotimaassa tehtyä, jonka valmistuksesta voi olla varma että eläimet eivät kärsi langan takia, joka työllistää ihmisiä kotimaassa oikeasti kunnolla. Tälläisten lankojen kohdalla on tuntunut olevan vain ongelma, että ne ovat aina huovutukseen sopivampia tai käytännössä käsinpestäviä. Ja tiedän itseni sen verran hyvin, että tiedän ettei pinna riitä ruveta pesemään käsin yhtään mitään. Siksi jäänyt netistä tilaamiset. Kerrankin kun oli mahdollista puhua myyjän kanssa ja kuulla langoista ja heidän tilastaan, tarttui matkaan kaksi vyyhtiä testattavaksi huiviin. Myyjä lupasi, että koneessa voi pestä vaikka on 100% villaa, kunhan on oikea pesuohjelma, muuten huopuu. Ja pakko sanoa, että asiakaspalvelu tässä kojussa oli parempaa kuin monella muulla myyjällä. Kaikki myyjät eivät edes tervehtineet, saati olisivat kertoneet tuotteista niistä kysyttäessä. Tämän kojun kohdalla myyjä oikeasti jutteli, oli iloinen ja kertoi niitä tarpeellisia asioita. Pisteet asiakaspalvelusta! Heidän tuotteisiin yms voi käydä tutustumassa täällä: klik. Heiltä mukaan tarttui myös pieni sydämen muotoinen lampaan talja vauvan vaunuihin lämmikkeeksi. Tämä oli asia mitä olen miettinyt jo jonkun aikaa, että onko sopivaa. Olen turkiksia yms vastaan hyvin vahvasti mutta totesin kuitenkin, että lammas on sellainen eläin, josta käytetään koko eläin sitten joten koen tämän luonnon kannalta paremmaksi ratkaisuksi, kuin että talja menisi esim roskiin. Silti esimerkiksi karhun talja saa vain karvat nousemaan pystyyn ja voimaan pahoin, samoin kettuturkit yms. 


Kirjoista mukaan tarttui poikaamme silmällä pitäen satukirja ja itselleni yllättäen käsityökirja. Niitä kun ei vielä olekkaan kuin muutama :D Mutta en voinut olla ostamatta, kun tuokin käsityökirja maksoi vain 5e ja muualla nähnyt sitä aina hintahaarukassa 15-25e. Satukirjakin maksoi vain 2e, joten eipä ollut hinnalla pilattu sekään.


 Kuten sanoin, hyvin hillitysti tarttui mukaan mitään. Mites te lukijat, olitteko te messuilla? Mitä tykkäsitte? Tarttuiko mukaan paljon tavaraa?

8 kommenttia:

 1. Pelottava tilanne vauvamahan kanssa! Itse vastaavassa tilanteessa menisin ehkä varmuuden vuoksi ylimääräiseen ultraan.

  Turun kädentaitomessut on pienet esim. Tampereen vastaaviin verrattuna, mutta kyllä tuollakin aika kivasti oli kaikenlaista. Omassa blogissani myös postaus samoilta messuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jouduinkin menemään päivystykseen vauvan liikkeiden vähyyden takia ja koska maha särkee edelleen. Verikokeiden tuloksissa menee ensi viikon loppuun, mutta ultrassa vaikutti, että toinen olisi onneksi kunnossa.

   Ja hyvä tietää, täytyy katsoa jos tampereelle joskus eksyisi messuilemaan :) tarviipa tsekata sun kirjotus myös :)

   Poista
 2. Todella ihania messuostoksia! :)

  Onneksi sinulla ja pikkuisella on kaikki mitä ilmeisimmin kunnossa! :) Ihmetyttää kyllä tuollainen messukansa, jolle on tärkeintä vaan se, että itse päästään mahdollisimman lähelle niitä parhaimpia tarjouksia, ja siinä samassa sitten tahallaan tai vahingossa tuupitaan ihmisiä sen kummempaa välittämättä. :( Itsekin jouduin useampaan kertaan tuupituksi, varsinkin sen erään alennuskirjakojun luona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja joo ylimääränen ultraus oli tänään ja vaikuttais et masuasukilla kaikki hyvin <3 verikokeitten tuloksii täytyy oottaa ens viikon loppuu viel mut..
   ja toi just, tuntu et se itsekeskeisyys korostu ihmisil tuol ihan urakalla :( sulle ei kuitenkaa käyny mitää ku tuuppivat?!

   Poista
  2. Ei käynyt mitään! :) Vähän vaan hankalaa pitää tasapainoa, kun jalat ei muutenkaan meinaa kantaa, ja sitten vielä tönitään... :(

   Poista
  3. Onneks ei mitää käyny kuitenkaan :)

   Poista
 3. Olipa ikävä tapaus se nainen, joka tökkäsi sinua. Ymmärrän täysin huolesi, mutta toivottavasti kaikki on nyt hyvin. Kivoja ostoksia olet tehnyt.

  VastaaPoista