tiistai 29. maaliskuuta 2016

September socks

Jälleen yksi neuletyö, joka on jäänyt roikkumaan viime vuodelta. Näitä tuntuu riittävän, pahoittelut myöhäisestä esittelystä. 

Näistä sukista olen alunperin merkannut itselleni ylös vain, että ovat lahja. Tässä vaiheessa ei ole enää vain mitään aavistusta kenelle lahjaksi näitä ajattelin ja mikä oli lahjan antamisajatuksen syynä. Hups. No hyväntekeväisyyteen nämä nyt sitten menevät kuitenkin.

Näissä sukissa tulin pitkästä aikaa kokeilleeksi palmikoitten tekoa. En koe palmikoita vaikeaksi, mutta jotenkin turhauttaa se apupuikon kanssa toimiminen. Hidastaa toimintaa ja en vain ole saanut aikaiseksi opetella tekemään palmikoita ilman sitä. Yksi monista asioista neulepuolella mikä tarvitsisi vielä opetella. No ehkä sitten joskus, kun kaikki hullunmylly rauhottuu elämässä.. mitä ei kyllä taida tapahtua ikinä :D 

Näitä sukkia plokatessa sukkaplokkiin huomasin, että on tullut sitten jotain virheitäkin saatua pitkästä aikaa näkyvästi mukaan. No eipä haittaa käytössä joten en jaksa välittää merkittävästi. Näkeepähän, että on oikeasti käsintehty.

Näiden sukkien langaksi valikoitui viking ville ja pakko sanoa, että lanka oli yhtä miellyttävää neuloa kuin aina. Jotenkin muovisemman tuntuista kyllä verrattuna luottolankaani 7veljestä, mutta pehmeää silti. Muutenhan käytännössä tämä ja 7veljestä on hyvin samanlaisia ominaisuuksiltaan: yhtä riittoisia, sama paksuus, sama pörröinen pinta viimeistelyvaiheessa (eli kun neule on kasteltu ja laitettu sukkaplokkiin kuivumaan) ja yhtä lailla molemmat tuntuvat kestävän käyttöä. Paksuutensa puolesta ville on sellainen lanka, että sopii minunkin käsilleni. Tai sopi ainakin siis vielä viime vuoden puolella, ennen kuin käsioireeni pahenivat. En ole nyt oireiden pahennuttua tästä langasta neulonut, joten en voi sanoa varmaksi miten lanka nyt soveltuisi käsilleni. Oletan silti, että yhtä lailla soveltuisi kuin 7veljestäkin eli hyvänä päivänä pystyn neulomaan muutaman kerroksen tunnissa.

September sukat
Tämä ohje löytyy Niina Laitisen sukkakalenterista vuodelta 2015 myös ja sen voi ostaa täältä klik
Lanka: Viking ville
Puikot: 3,5mm
Aloitus: 17.11.2015
Valmis: 26.11.2015
Koko: 39/40
Paino: 113g  6 kommenttia:

 1. Kauniit!! Tää malli on itsellänikin tehtävälistalla, sadan muun joukossa... :P Mutta siis ehkä joskus pääsen tämän pariin. Ja oot oikeassa palmikoista, se apupuikko tuntuu välillä työläältä varsinki tälleen aloittelijalla niinku minä, tuntuu ettei välillä riitä sormet joka paikkaan ja tiiä mistä kautta neulois että menis oikein.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja kuulostaa tutulle, noita tehtäviä malleja kummasti kertyy aina vaan :D
   Seuraaviin palmikkosukkiin tarvii kyl opetella tekemään palmikonkierrot ilman apupuikkoa, vois olla sullakin hyvä tapa ja helpottais ku ei tarvii sen apupuikon kaa sählätä :)

   Poista
 2. Kauniit sukkaset! :) Itsekin turhaudun aina palmikkopuikon käytössä, mutta siltikään en ole viitsinyt opetella tekemään palmikoita ilman apupuikkoa, vaikka palmikot ovatkin niiiiiin kauniita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja onneks en oo ainoo, ketä ei jaksais sitä palmikkopuikkoa :) ja joo palmikot on kyllä niin kauniita ^.^

   Poista