tiistai 15. maaliskuuta 2016

Käsityökirja haaste osa 1

Törmäsin facebookissa käsityöblogit-ryhmässä erään bloggaajan itselleen tekemään haasteeseen. Hän kertoi ostaneensa käsityökirjoja, jotka ovat sitten jääneet hyllyyn notkumaan ilman, että niiden ihania ohjeita on tullut hyödyntäneeksi. Tämä kuulosti kovin tutulta omaan korvaan ja mielenkiinto heräsi. Bloggaaja kertoi tekevänsä itselleen haasteen, että tekee jokaisesta ilmoittamastaan kirjasta tiettyyn määräaikaan mennessä vähintään yhden työn. Alkuperäinen haasteidea löytyy täältä: klik

Itselläni on myös kertynyt hirmuiset määrät jo käsityölehtiä ja -kirjoja ja on käynyt samalla tavalla, eli kirjat ja lehdet ovat unohtuneet hyllyyn ja ohjeet käyttämättä. Nyt innostuin kuitenkin haasteesta niin, että ajattelin tehdä itselleni vastaavan mutta osissa. En tiedä miten ehdin tai edes kykenen neulomaan, kun vauva syntyy joten helpotan haastetta itselleni ja nappasin hyllystä ensimmäiseen kirjahaasteeseen vain umpimähkään nipun ja haastan itseni tekemään niistä. Seuraavaksi ajattelin, että voisi tehdä vastaavan yhdelle satsille käsityölehtiä ja sitten jatkaa taas käsityökirjoista. Niin kauan kunnes jokaisesta teoksesta olen tullut jotain edes tehneeksi. Ei niitä lehtiä ja kirjoja kuitenkaan koristeeksi ole ostettu, joten laitetaanpa ne vihdoin käyttöön. 


Itselläni kirjoiksi valikoitui tällä kertaa tosiaan:

 • Cookie A: Sukkia, rakkaudella
 • Suloiset silmukat
 • Lastenhuoneen neuleet
 • Neulemallien käsikirja
 • Neulo kaksi sukkaa kerralla (tästä en ole varma ehdinkö/jaksanko tehdä kirjaimellisesti ohjeen mukaan vai meneekö soveltamiseksi mutta sen näkee sitten)
 • Tähkä, keiju ja taikasauva: neuleita lapsille
 • Cookie A: Suloisimmat sukat
 • Parhaat perinneneuleet: 150 mallia maailmalta
Aikaa tehdä näistä kirjoista jokaisesta väh.1 malli annan armosta itselleni 9kk eli aikaa on tämän vuoden itsenäisyyspäivään, 6.12 asti. Saapi nähdä miten käy.

14 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta haasteelta. Iteltäkin löytys vaikka kuinka monta käsityökirjaa, joista en oo vielä mitään tehny :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutti tosiaan mielenkiintoselle idealle :) ja tätä aika monessa blogissa jo tullut nähtyä, että ilmeisesti on aika yleistä käsityöpiireissä ostella noita kirjoja ja sitten unohtuvat hyllyyn :) mutta eikun haastamaan itsensä :)

   Poista
 2. Mäkin haastoin itseni muutama vuosi sitten samalla tavalla! Hauskaa ja lohdullista, että muillakin on samanlaista päänvaivaa kirjojen ja lehtien kanssa. =D Mun haaste jäi tuolloin lähtökuoppiinsa, kun heti allupuolella valitsemassani ohjeessa oli virheitä, jotka johti koko työn purkamiseen ja hylkäämiseen. Täytyiskin ottaa tämä uudestaan asiakseen. Tsemppiä sun haasteen toteutumiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuntuu olevan paljon yleisempää, kuin olisin uskonutkaan :D mut suosittelen kyl haasteen kokeilemista, tulee noi maksulliset käsityöohjeetki hyötykäyttöön sitten :) ja kiitos ja tsemppiä sulle kans jos haastat ittes uudelleen :)

   Poista
 3. Kuulostaa hauskalta haasteelta. Tosin olen tainnut onnistua välttelemään käsityökirjojen hankkimista omaksi aika tehokkaasti, joten pitäisiköhän omalla kohdalla haastetta hauduttaa sellaiseen twistiin, että vaikka kirjastosta lainaisi jonkun kirjan niin siitä sitten täytyy myös jotain tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla tullu tallennettua pinterestiin ohjeita tai kerättyä tulostettuina ohjeita tms? :) jos on niin voihan sellaistenkin kanssa tehdä tämän :) toisaalta hauska idea kyllä toi kirjastosta lainaus juttu myös :)

   Poista
  2. En ole koskaan liittynyt pinterestiin, mutta tulostettuja ohjeita löytyy vinot pinot - ja vielä isommat niitä, jotka olen tallentanut kirjanmerkkeihin palatakseni niihin myöhemmin. Yleensä tulostan jotain vasta siinä vaiheessa kun aion sen tehdä! Tosin muistaakseni jonkun kirjoneulemallin olen tulostanut mutten vielä tehnyt, ehkä nyt onkin hyvä aika palata siihen? (Kirjoneuleet vaatii sen verran keskittymistä ja tekemisen katsomista, ettei telkkarin ääressä onnistu.)

   Poista
  3. Ittellä noita tulostettujakin ohjeita kertynyt vinot pinot, tarvii varmaa niissä ottaa joskus tää haaste kans :D mut kirjoneuleet vaatii kyllä keskittymistä, mutta ovat ne kyllä kauniita :) toivottavasti saat inspiraation toteuttaa sen kauniin mallin myös :)

   Poista
 4. Tsemppiä haasteeseen!

  Mielenkiintoista nähdä, mitä malleja valitset neulottaviksi. Muutama noista kirjoista kun löytyy omastakin kirjahyllystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) saapi nähdä miten toteutuksen käy, kun vauva syntyy mutta yritys on ainakin kova :)

   Poista
 5. Vitsit tuo haaste niin houkuttelisi mutta en tiedä uskallanko tarttua siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikset uskaltais? :D ite määrittelee ajan mihin mennes ja teetkö kaikista kirjoista vaiko osissa jne :) kokeile vaan :)

   Poista
 6. Paljon tsemppiä haasteeseen. Vauva-aika voi kuitenkin olla yllättävän väsyttävää, jollei huippuhelppoa vauvaa osu kohdalle, joten muista sitten olla armelias itsellesi tämän haasteen suhteen. :) Ja nauti vauva-ajasta, se on ihan parasta aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja joo sitä epäilen myös ja siksi ajattelinkin, että teen tämän haasteen osissa :) ja katsoo nyt tuliko määriteltyä itselle liian kova aikataulu, varsinkin kun kädet temppuilee kuitenkin tällä hetkellä niin paljon. Mutta onneksi tää on leikkimielinen juttu kans, et ei tarvii ottaa niin vakavasti :) kiitos vielä :)

   Poista