keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kun kerijälaite saapui taloon..

Olen monessa blogissa törmännyt käsitteeseen kerijälaite ja ihmetellyt sen tarkoitusta. Koska olen hitaasti lämpenevää sorttia, en siitä innostunut kuin vasta melkein vuoden myöhemmin.

Lueskelin paljon blogeista, kun ihmiset hehkuttivat miten kerät menee pienempään tilaan kerijälaitteen avulla. Miten sen avulla voi tarkistaa missä kunnossa kerä on (onko solmuja, langassa muuten ongelmia jne). Miten sen avulla kerän saa helpommin sellaiseksi, että voi aloittaa sisältä päin ilman jäätäviä solmuja.
Monessa blogissa painotettiin myös vyyhdinpuun tarpeellisuutta kerijälaitetta käytettäessä. Tämä taisi olla yksi syy miksi ajatus kerijälaitteesta tuntui typerältä. Molempien tuotteiden hinnat ovat kuitenkin aika arvokkaita ja suurimmassa osassa nettikaupoista tuotteiden yhteishinnaksi olisi tullut noin sata euroa. Itse vyyhditän värjäystä ennen langan tuolin selkänojan avulla, joten en koe mitenkään tarpeelliseksi vyyhdinpuuta.

Sitten kuitenkin innostuin kerijälaitteesta niin, että päädyin sen tilaaman fiinaneuleesta. Tällä kyseisellä nettikaupalla on kuitenkin ilmeisesti jotain ongelmia aina tilausten toimituksessa. Kaksi tilausta olen heiltä tehnyt eikä kumpikaan tuntunut toimivan. Joten kun tilauksen toimitusajaks luvattiin 2-5 päivää, ei tilausta edes käsitelty useampaan päivään ennen kuin itse laitoin viestiä, että missä mättää.

Loppujen lopuksi kerijälaite tuli kuitenkin perille ja hämmästyin suuresti, että minkäänlaisia käyttöohjeita ei tuotteelle löytynyt. Mielestäni tämä on tuotteen valmistajalta huonoa asiakaspalvelua. No netistä onnistuin kuitenkin ohjeet löytämään ja ei kun kokeilemaan. Ja hurahdin täysillä tämän laitteen käyttöön. Enkä koe näin noin 20kerän kerimisen jälkeen vyyhdinpuita tarvitsevani. Tuote toimii vallan mainiosti ilmankin.
Harjoitusta laiteen käyttö vaatii, itsellä tuli aluksi hieman löysiä keriä (eivät näyttäneet niin näteiltä, kuin muilla mutta itse kerään se ei vaikuttanut mitenkään) ja kun lankakerä on sen 150g tuntuu laite olevan hieman pieni niin isolle kerälle. Jo aloitetuilla kerillä laite on kuitenkin aivan mainio. Jämäkeristäkin tulee aivan ihanat ja menevät niin paljon siistimpään muotoon. Ja tällä tavalla keritystä monivärisestä langasta tulee mielestäni paljon upeammin värit esiin.

Ihana laite <3

Kerijälaite purettuna :)

En ole vielä sisäistänyt miten tuon ulkolangan saa kiepautettua nätisti tuohon sisälle.

Laadunvalvoja tuli tarkastamaan millaisia keriä tulee. Ja kuten huomaa kerästä, lankana 7veljestä.. Eli lanka pörröisempi ja tuollainen outo verrattuna esimerkiksi regiaan, joka on koostumukseltaan sama kuin 7veljestä. Lanka itse koolattua.

5 kommenttia:

 1. On se hyvä että sulla on aina laadunvalvoja lähellä. Ihana kissa! :) Kiitoksia kun avasit hieman laitteen merkitystä lisää. Kerijälaite oli minulle ollut vielä aika tuntematon, mutta nyt kun enemmän tiedän voin sanoa että se olisi kyllä mainio hankinta. Ehkä pistän tulevaisuuden ostoslistalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on joo ihana ja tarkka työstään ;) <3 Joo siis ittelle ei kans oikein kaikista noista blogeista auennut kunnolla toi idea, niin koitin kertoo mahdollisimman laajasti sen hyödyistä :) mukava, että sait tekstistäni irti sen mitä pitikin :) ja tota saa muuten kuulemma ebaysta halvemmalla, ite en uskalla sieltä tilailla niin siks tilasin täältä suomen päästä :)

   Poista
 2. Hei! Jos sinulla ei ole vyyhdinpuita, niin miten pidit lankavyyhdin, kun kerit sitä laitteella? Tuolin selkänojalla? Mulla on kans tuollainen kerijälaite, mutta en ole uskaltautunut sitä kokeilemaan, kun vyyhdinpuut puuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kerinyt mm. Valmiita novitan keriä, otan langan sisältä päin ja alan vain kerimään :) ja kun oon värjänny lankaa niin joko pidän vyyhdin vain sylissä ja alan siitä kerimään tai jos tämä tuntuu hankalalta, kerin sen käsin pallomaiseksi keräksi ja sitten kerin siistiksi ja pienemmäksi keräksi sen kerijälaitteella :) tarvis kokeilla et miten toimii jos pitäis tuolin selkänojalla, en kyllä usko että toimii hyvin. Sen tarvis meinaa varmaa liikkua sen missä on se vyyhti, jotta siitä tulisi hyvin kerijälaitteeseen? Kokeile ihmeessä kerijälaitettasi, ettei laite ihan hukkaan mene :)

   Poista
 3. Ostin pitkällisen harkinnan jälkeen myös tämän härvelin Kauhavan Lankavasta. Sain hyvän opastuksen laitteen käyttöön ja tietoa siitä, minkä kokoiset kerät onnistuu keriä milläkin laitteella. Valittavana oli 3 erilaista mallia. Ostin Knit Pron valmistaman laitteen, joka on hyvin saman näköinen kuin sinun laitteesi kuvassa. Laite on helppo käyttää ja kerä puolaantuu todella nopeasti. Hinta on 38€. Minäkään en arvannut kiinalaista nettikauppaa käyttää. Olen kokeillut kerää vasta yksiväristä neuletta tehden. On ihanaa, kun lanka tulee kerältä ilman minkäänlaista kiskomista. Lisäksi teen aina kahta sukkaa kerrallaan ja tämä kerä mahdollistaa sen hienosti niin, että langat eivät kierry toisiinsa. Toinen lanka rullaa siististi kerän sisältä ja toinen ulkoreunalta. Odotan jännityksellä, kuinka helppoa tuleekaan olemaan kirjoneuleiden tekeminen. Arviollta neljäsosa kutomisajasta on tähän saakka korjoneuleiden kanssa mennyt lankojen järjestelemiseen ja sotkujen selvittämiseen. Parhaillaan kahta sukkaa tehdessä keriä on tietysti tuplamäärä (6-8) keskenään risteilemässä. Myös minä aion vastedes keriä kaikki Novitan yms. kaupan kerät uuteen muotoon. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka miettivät sijoitusta tähän laitteeseen.

  VastaaPoista