maanantai 2. helmikuuta 2015

Hyväntekeväisyyttä

Törmäsin joku aika sitten facebookissa Solidaarisuussilmukat-sivustoon, jossa kerätään lämpimiä neuleita Libanonin pakolaisleirillä asuville lapsille. Sivuston kuvauksesta suora lainaus: "Libanonin talvi on sateinen ja kolea. Pakolaisleireissä asuvien kodit ovat pääosin vaatimattomia, heikosti rakennettuja kerrostaloja. Niissä ei ole lämmitystä. Myöskään leirien julkisissa tiloissa, esim. järjestöjen ylläpitämissä päiväkodeissa ei ole lämmitystä. Sekä aikuiset että lapset yskivät ja köhivät. Lasten nenät vuotavat.

Solidaarisuussilmukat -ryhmä alkaa varustaa Libanonissa asuvia pakolaislapsia ensi talven varalle lämpimillä vaatteilla. Kukin kutoo tai tekee muilla menetelmillä sellaista, minkä valmistamisen kokee itselleen mieluiseksi. Jos haluaa olla mukana talkoissa, muttei ole aikaa käsitöihin, voi osallistua esim. lahjoittamalla lankoja kutojille - tai hankkimalla lankalahjoituksia. Voit myös kertoa hankkeesta ystävillesi, jotka ovat käsityöihmisiä.

Vaatteet ja asusteet toimitetaan The National Institution of Social Care and Vocational Training - Beit Atfal Assumoud (BAS) -järjestölle, joka jakaa ne varattomimpien perheiden lapsille. Kuriireina toimivat yksityiset ihmiset, jotka matkustavat Libanoniin vapaaehtoistyö- tai yksityismatkoille. Tiedossamme on jo useita matkalaisia, jotka huhtikuun lopusta lähtien ovat valmiita kuljettamaan vaatelahjoituksia.

Koordinaattorina toimii Kirsti Palonen, puh. 040-5819255 ja sähköpostit: kirsti.palonen(at)welho.com tai kirsti_palonen(at)hotmail.com

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja ja halutessasi tehdä lahjoituksen. Jokaiseen vaatekappaleeseen liitetään tiedot materiaalista, pesuohjeet ja trveiset tekijältä. Kun ilmoittaudut talkoisiin, saat ohjeet tästä."

Jos joku lukijoistani kiinnostui, niin vielä ehtii osallistua. 

Itse sain Kirstiltä yhteystiedot minne lähettää pakettia ja minun piti jo viime viikolla paketti laittaa menemäänkin. Syystä tai toisesta viime viikolla en sitä pystynyt toimittamaan, lupauksestani huolimatta ja nyt maanantaina olenkin koonnut paketin ja laitan sen menemään postiin. 

Olen itse miettinyt miten paljon maailmassa on ihmisiä, jotka tarvitsisivat apua. Ja monessa sosiaalisen median ryhmässä ihmiset juttelee, kun on kassikaupalla valmiita käyttämättömiä neuleita, kun kukaan ei tarvitse eikä oikein osaa myydä. En ymmärrä miksei tällöin anneta hyväntekeväisyyteen? Moni varmasti antaakin mutta ei kaikki kuitenkaan.

Itselläni noita sukkia ainakin syntyy sitä vauhtia, että ei olisi mitenkään mielekästä olla antamatta edes osaa hyväntekeväisyyteen. Tämän solidaarisuussilmukat tapahtuman kanssa tuli hieman kiire, koska se kenelle paketin lähetän, lähtee pian jo viemään tuotteet. Mutta keräys silti jatkuu vielä, sillä avun tarvitsijoita on valtavat määrät.

Tähän keräykseen itse päädyn osallistumaan kahdeksalla sukkaparilla, toivottavasti niistä on iloa vaikka ei kaikille valitettavasti riitäkkään. Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuisi tähän, jotta lapset saavat edes vaateapua.

Meillä suomessa on asiat kuitenkin suhteellisen hyvin, suurimmalla osalla on ruokaa ja koti. Valitettavasti meilläkin on silti todella paljon niitä, jotka tarvitsevat apua mutta silti mielestäni meillä on vastuu myös yrittää auttaa muitakin. 

Tässä se mitä itse laitan nyt postiin. Käytännössä kaikki sukat tehty novitan 7veljestä langoista, ylimmissä on kantapäässä käytetty viking villeä. Alimmat ovat ne mitkä piti lähettää ystävälleni, totesin kuitenkin, että tässä keräyksessä niitä tarvitaan enemmän. Teen ystävälleni sitten uudet. Liitän kuvien alle myös linkin blogitekstiini, jossa olen ko. sukat esitellyt :)
 
http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2014/11/koolatut-sukat.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/01/jyju-15-nro11-sateenkaari-sukat.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2014/12/polkka-valepalmikkoa.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/01/jyju-15-nro8-miehen-raitasukat.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/01/jyju-15-nro6-pinkit-pitsisukat.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2014/11/kaaripitsia.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/01/jyju-15-nro7-diamonds-in-row.html

http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/01/jyju-15-nro4-liilat-valepalmikot.html2 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia :) Ja olen niin samaa mieltä tuosta, että maailmasta eivät jalat lopu! Miksipä jemmata kymmeniä pareja kaappiin tai myydä muutamalla eurolla kirpparilla. Hyväntekeväisyyteen, todelliseen tarpeeseen, lahjoittamalla saa itselleenkin hyvän mielen :)
  terveisin, merja sulasalmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Olen aivan samaa mieltä kanssasi! Turha niitä sukkia on sinne varastoihin jemmata, kun niille käyttäjiäkin olisi varmasti :) Ja totta, hyvä mieli tulee itsellekkin, kun on voinut edes jotain pientä tehdä :) Mukavaa sunnuntai päivää sinulle Merja! :)

   Poista