keskiviikko 25. helmikuuta 2015

JyJu-15, nro:18: Valepalmikko sukat

Regian fresh uni &color miellytti silmää heti, kun sen neuleunelmien sivuilta löysin. Siksi sitä pitikin tilata heti useampaa eri sävyä ja nämä ovat toiset sukat siitä langasta. Ensimmäiset sukat tästä langasta löytyy täältä! Siellä olenkin kertonut hieman tarkemmin kokemuksia langasta ja millaista se oli. Ensimmäiset sukat tehdessäni olin pettynyt lankaan mutta koska sitä piti hamstarata niin urakalla, on sitä varastosta tehtävä poiskin.

Näitä sukkia tehdessäni harmittelin samaa kuin edellisissä. Ajattelin, että jospa ensimmäinen kerä olikin ns. maanantai-kerä, eli kierre oli siksi raivostuttavan löysä. Näiden sukkien kohdalla huomasin, että näin ei todellakaan ollut tai sitten vastaan tuli kaksi maanantai-kerää peräkkäin. Kierteen löysyys häiritsi edelleenkin ja näitä ei ollut sen takia niin miellyttävää neuloa, kuin olisi voinut olla.

Tämän kerän värityskin oli jotenkin omaan silmään sitten loppujen lopuksi outo. En osannut ajatella yhtään, että sopiiko tämä ns. tyttömäisiin vai poikamaisiin sukkiin. Miehenikin sanoi samaa. 

 Loppujen lopuksi olen kuitenkin tyytyväinen valmistuneisiin sukkiin. Valepalmikko sopii mielestäni tähän lankaan ja sukista tuli kuitenkin nätit. Kannatti siis kuitenkin tehdä. 
Nämä sukat menevät hyväntekeväisyyteen jälleen. Sattumalta huomasin, että facebookissa oli eräs tuttuni jakanut kuvan villasukista, jotka hänen kaveri oli kutonut vietäväksi tuttuni "asiakkaille/potilaille"`(en oikein tiedä mikä olisi oikea sana, koska hän on lähihoitaja). Tästä kiinnostuin, että onko lisäsukille tarvetta että muutamat voisi täältäkin saada vietäväksi joten tässä ensimmäiset. 
 
Valepalmikko sukat
Lanka: Regia Fresh uni&color7
Puikot: 4mm
Koko:39/40
Aloitus: 11.2
Valmis: 15.2
Paino:101g
Ohje: Varressa 50silmukkaa. Valepalmikko viidellä jaollinen.
1-3krs: 2nurin, 3oikein
4krs: 2n, 1nostetaan neulomatta, kaksi oikein ja vedä nostettu silmukka kahden oikean silmukan yli.
5krs: 2n, 1oikein, langankierto, 1oikein. 
Näitä kerroksia toistetaan. Kantapäähän kavennettu kaksi silmukkaa niin, että kantapäässä 24silmukkaa ja jalkaterän päällä 24s. Kantapää tavallinen vahvistettu kantapää.

Valepalmikosta on monta eri versiota. Voi tehdä langankierron niin, että ei tule reikää tai reiällisenä. Tai esimerkiksi neljällä jaollisena. Tai kuudella välikerroksella. Perusperiaate on kuitenkin sama ja muuten taivas onkin sitten rajana kokeilumahdollisuuksissa.

Oikean puoleinen sukka hassusti jalassa mitä en kuvaushetkellä huomannut.


 


 

 

8 kommenttia:

 1. Ihanat sukat!
  Tosi kaunis väri langassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Alkaa hetki hetkeltä miellyttää omaa silmää enemmän kans :D

   Poista
 2. Harmillista kuulla että sulla osunut huonot kerät. itse neuloin ihan samasta langasta piirakka sukat jokunen aika sitten ja mun kerä oli kyllä täydellinen, tosin olen tottunut kutomaan yksisäikeisistä langoista jossa kierrettä ei juurikaan ole joten sekin saattaa vaikuttaa että koin langan erittäin miellyttävänä kutoa :)
  Niin tai näin kauniit sukat olet neulonut siitä huolimatta että mielekästä neulottavaa lanka ei ollut :)
  Lankaan sopi mielestäni myös tyttömäinen malli eli piirakka. tässä minun aikaan saannos kyseisestä langasta :) http://nemirannurkkaus.blogspot.fi/2015/02/piirakat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kans sanoa johtuko vaan siitä, et oli maanantai kappaleet vaiko tottumiskysymys :/ Ehkä jos kutoisin säännöllisesti enemmän noista langoista, siihen voisi tottua :)

   Kiitos, mukava että tykkäsit :)
   Ja ihanat piirakat <3

   Poista
 3. Nätti väri, itsekkin oisin tilannut noita jos olisi ollut vähintään 6 säikeistä. Ja valepalmikko on kaunista kaikessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja totahan jotkut tekee ihan samoil puikoil ku 6-säikeistäkin (eli niinku 7veikkaaki) ja samat silmukkamäärät et ei toi niin kauheen paksua ole kuitenkaan :)

   Poista