maanantai 23. helmikuuta 2015

JyJu-15 nro.17: Helmikuun sukat

Niina Laitisen sukkakalenterissa on helmikuun sukkina iki-ihanat Maariat.
Osallistun myös facebookin Pitsiä ja palmikkoa sukissa -ryhmässä kuukauden sukkien tekemiseen ja sielläkin kuukauden pitsisukiksi tulivat Maariat. Eli kaksi kärpästä yksillä sukilla tuli iskettyä.

Nämä päätyivät ystävänpäivä lahjaksi äidilleni. Langaksi valikoitui Novitan uusi seitsemän veljestä värisävy, poltettu oranssi. Lanka ei kaupassa ensi alkuun miellyttänyt yhtään, mutta jotenkin maku vain muuttui joten lanka päätyi koriin ja kotiin. Lanka oli pehmeää neuloa ja jo tutuksi tullut "pölyisyys" oli langassa myös. Sen huomaa kuvistakin, sillä neuleen pinta ei ole kauniin tasainen. Akryylilangoissa (varsinkin Puro Batikissa) neuleen pinta on niin uskomattoman tasaisen kaunis, että olisi kiva jos villalangassa voisi olla myös tälläinen ominaisuus.

Maariat-mallissa huomasin, että tämä malli ei sovi minun käsilleni. Neulon yleensä esim koko viikonlopun yhteen pötköön ja tässä mallissa nurjien kanssa toimiminen aiheutti ongelman ajan takia. Jos malttaisin neuloa osissa niin tätäkään ongelmaa ei olisi. No ehkä sitten senkin oppii joskus ajan kanssa :D
Jos tätä mallia vielä joskus neulon, täytyy muistaa olla tarkkana langankiertojen löysyyden kanssa. Häiritsi omaa silmää, kun kuvia katsoessa tajusi langankierron olevan varpaissa välillä löysempi ja välillä kireämpi. 

Maariat-sukat
Ohje: klik
Lanka: Novita 7veljestä, väri 274
Puikot: 3,5mm
Koko: 40
Aloitus:8.2
Valmis: 10.2
Paino: 93g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti