perjantai 30. tammikuuta 2015

JyJu-15 nro:11: Sateenkaari sukat

Olen noin kaksi vuotta katsellut junasukkien kuvia viha-rakkaus tunteella. Ensin ne näyttivät aivan järkyttäviltä. Mutta kun niitä niin kehuttiin, yritin alkaa kutoa niitä. Liian ohut lanka+epämiellyttävä malli, eipä tainnut olla yllätys, että kesken jäivät. Pikku hiljaa, kun niitä aina silloin tällöin tulee nähtyä, olen kuitenkin alkanut niistä pitämään. Ja sitten taas vihannut. Ja nyt on vuorossa se vaihe, että tykkään.

Viikonloppuna päätin alkaa tehdä isojen kerien jämistä suoraan lasten sukkia, jotta pääsee niistä jämistäkin nopeammin eroon ja päätin myös alkaa oppia tekemään malleja joita en ennen ole kyennyt mukamas tekemään.

Ja siitähän se ajatus sitten lähti ja tuli tehtyä sateenkaaresta lapsen sukat junasukka-mallilla. Jämäkerä ei näihin riittänyt kokonaan, muutama raita piti uudesta kerästä lainata mutta ei se haittaa. Ja eihän tämä malli sitten ollut edes paha tehdä, kun oli paksumpi lanka. Jännä miten paljon se lanka myös vaan vaikuttaa neulomisinnostukseen.

Sateenkaari sukat
Lanka: Novita sateenkaari raita-lanka.
Puikot: 3,75mm
Koko: 24/25, pohjan pituus 16cm
Ohje: 36silmukkaa, 9kerrosta joustinta, 3kerrosta nurin ja oikein ja jälleen nurin ja kantalappu vahvistettu kantapää ja siinä 18kerrosta. Jalkaterässä on nyppyjä 5kertaa 3kerroksen nurjaa sekä 5kertaa 3kerroksen oikeaa, sitten kavennus.
Aloitus: 24.1
Lopetus: 24.1
Paino: -58g


6 kommenttia:

 1. Ite oon nyt rakastunut ohuisiin lankoihin! Hitaammin valmistuu, mutta langat on ihania! junasukat pitäs tehä itekkin, tosin aikuisten koossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ku itekki oikeesti pystyis kutoo niistä ohuistakin, mutku ei vaan kädet kestä repii sitä tiukemmal vaik on oikeen kokoset puikot ja kaikkee niin ei vaa saa pidettyy käsialaa hyvänä :/ mut ne ohuet on kyl upeita :) ja mul tuli kans tilaus aikuisen koossa junasukil, pitäis vissii joku ohje tsekat :)

   Poista
 2. Itehän tikuttelen jo 7veikkaa 3mm puikoilla. Nyt sukat maijasta 2,5mm ja sais olla 2mm.

  VastaaPoista
 3. Nalleen 2,5mm, maijassa samat metrit, mutta uskosin että olis tullu nätimmät 2mm puikoilla. Alize sukkalankaa tilasin myös ja siinä nyt 2mm puikot. Tulee ihanan tasasta jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä huomata miten erilaisia ihmisten neulontakäsialat onkaan :)

   Poista