keskiviikko 28. tammikuuta 2015

JyJu-15 nro:10: Sateenkaari säärystimet

Sosiaalisessa mediassa on pitkin viime syksyä ja alkutalvea hehkutettu, että miten novita kuunteli asiakkaidensa toiveita ja palauttaa kevät/kesä 2015 lankakarttaan sateenkaari-raitalangan. Olen itsekkin sitä sitten odottanut, koska niin kauheasti siitä on puhuttu. 

Ja olisi voinut kuvitella, että novita olisi parhaansa tehnyt, että kauan odotettu lanka olisi sitten odotuksen arvoinen. Ihanan pehmeältä lanka tuntui, mutta värit eivät olleet kunnolla kiinnittyneet. Liila ja vihreä paikoitellen täynnä valkoisia plänttejä sekä muita hyvin omituisia värivirheitä. Vaivaa sai nähdä, että sai kieputettua mahdollisimman paljon värivirhe kohdat piiloon säärystimien sisälle. Kuvatkin yritin ottaa kokonaisuudesta eikä niin, että värivirhe korostuu.

Näissä pääsin pitkästä aikaa kokeilemaan kumparemallia. Olen sillä aiemmin yhdet säärystimet tehnyt ja en mallineuleen nimeä tiennyt, joten oli kiva saada nimi mallille myös. Mallineule on mukavaa neuloa ja tulee nopeasti valmiiksi.
Samoin Sateenkaari lankana miellyttävää kutoa ja tuntui tosiaan mukavan pehmeälle, ainoa miinus oli tosiaan ne värivirheet. Ostin tätä kolme kerää ja mielenkiinnolla jään tutkimaan, jatkuuko värivirheet kaikissa ostamissani kerissä vai miten.

Näissä on resorissa ensin 48silmukkaa ja 6silmukkaa lisätty sitten varsinaiseen mallikertaan.

Sateenkaari säärystimet
Lanka: Novitan sateenkaari raitalanka.
Puikot: 3,75mm
Ohje: Kuudella jaollinen.
5kerrosta: 3oikein, 3nurin.
5kerrosta: kaikki oikein.
5kerrosta: 3nurin, 3oikein.
5kerrosta: aina oikeaa. 
Aloitus: 23.1
Lopetus: 23.1
Paino:- 85g


Lähikuvaa mallineuleesta :)
2 kommenttia:

  1. Hauska tuo kuvio! Itsekin ostin tuota väriä nyt, mutta omassani ei ollut valittamista. Olisiko sekundakerä lipsahtanut joukkoon - voisivat ilahtua palautteesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) mukava, että sun kerä oli kuitenkin onnistunut :) taisi tosiaan olla joku sekunda kerä, tarviipa laittaa palaute heillekkin :)

      Poista