maanantai 5. tammikuuta 2015

JyJu-15 nro 3: Koolatut muurahaisenpolut

Olen sen verran paljon tullut noita eri lankoja värjänneeksi niin tarvitsee niitäkin välillä käyttää pois. Niissä itseä innostaa se, että ei ole ikinä tietoa miten värit ja esimerkiksi raidat lähtevät menemään. Pysyy mielenkiinto ihan eri tavalla yllä. Toisaalta tämä on asia mikä aiheuttaa vaikeuden mallineuleen valitsemisen suhteen. Edellisen kerran tehtyäni kool aidatusta langasta muurahaisenpolku-sukat (klik!), sain palautetta mallineuleen valinnasta. Miten pitsineule ei sovi noin erikoiseen lankaan. Että olisi parempi pelkällä tavallisella joustinneuleella ja sileällä jalkaterällä. Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, itsellä nyt varsinkin tämä lanka ja muurahaisenpolku näytti silmissä todella toimivalta. 
Tässä langassa huomaa jälleen värisokeuteni. Ei ole pienintäkään aavistusta mikä tuo muu väritys oikeasti on punaisen rinnalla. Sukkien väritys on omasta mielestäni silti kiva. 

Varren raidat aiheuttivat hämmennystä, sillä huomattuani niiden menevän eri tavalla oletin, että myös jalkaterässä menisi eri tavalla. En varmaan koskaan hahmota lankojen värityksissä tälläisissä tilanteissa, että miksi ne menevät varressa eri tavalla mutta jalkaterässä kuitenkaan ei. Mutta ei se haittaa. Hauskat sukat tuli kuitenkin ja toimivat kengässäkin hyvin.
Moni puhuu aina, että tekee nallesta sukat, jotta mahtuvat kenkiin. En ymmärrä tätä, koska käytän ihan oikean kokoisia kenkiä ja olen kulkenut lokakuusta asti joka päivä villasukat jalassa (myös kenkiä käyttäessäni) ja teen nimenomaan paksummista langoista ja ei ole mitään ongelmaa ollut. Käyttävätkö muut sitten jotenkin eri mallisia kenkiä tms kuin itse?

Koolatut muurahaisenpolut
Aloitus:28.12
Valmis:1.1
Langan kulutus:-112g
Jalan koko:40
Lanka: Kool aidattu 7veljestä
Puikot: 3,5mm
Varressa 10kerrosta 2oikein, 2nurin-joustinneuletta. Sitten haluttu mitta muurahaisenpolkua ja sitten vielä 10kerrosta 2oikein, 2nurin-joustinneuletta. Kantapää vahvistettu sekä jalkaterä sileää.2 kommenttia:

 1. Kokeillaanpas uudestaan tätä kommentointia :)
  Nätit sukat ja nuo raidat menee kivasti erityisesti varsissa, kun menevät eri tavoin! Minulla on Kool aid-värjäyskokeilut vielä edessä, tarvikkeet sain joulukalenterista. Jännittävää nähdä, miten onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes nyt onnistu :) kiitos, kun jaksoit kommata uudestaan :) en tiedä mitä ihmettä viimeks tapahtu o.o ja kiva, että tykkäät :) ja varmasti onnistut,on aika simppeliä mutta tosi kivaa hommaa :) ja aika halpaakin, kun ei tollanen yks pussi maksa kuitenkaa ku max euron :)
   Mitä värejä/pusseja sait? :)

   Poista