maanantai 18. huhtikuuta 2016

Sotilaskotisukat

Tämä lanka oli sellainen mitä ihastelin kaupassa kovasti. Piti ostaa nopeasti yksi kerä sukkia varten ja ajattelin jo, että voisin tästä langasta tehdä lapselle monsteri-housut joksikin talveksi. Näitä sukkia tehdessä mieli muuttui nopeasti.

Olen monesti lukenut facebookista miten ihmiset valittavat, kun novitan langat aiheuttavat allergiaoireita. Jotkut jopa kertovat neulovansa mielummin hengitysmaskin kanssa, kuin vaihtavansa lankamerkkiä. No kukin tavallaan.. Mutta tätä neuloessa alkoi itsellä tulemaan myös oireita. Olen siis muutenkin allerginen, että ei ole sen puolesta mitenkään harvinaista kokea allergiaoireita. Tässä langassa en tiedä mikä ongelman aiheutti, mutta silmät kutisivat ihan hirveästi tätä neuloessa. Eivät alkaneet punoittamaan tai mitään mutta se kutina oli ihan käsittämätöntä. Lanka ei mielestäni edes ollut mitenkään erityisen pöllyävää tai muuta vastaavaa. Ehkä sitten olen vain allerginen jollekkin väriaineelle mitä tässä langassa on käytetty? No niin tai näin, sukat sain valmiiksi ja jatkossa en tätä sävyä itselleni osta. Polkka langasta olen aiemminkin tehnyt ja ei ole mitään oireita tullut eli ongelma oli juuri tässä tietyssä sävyssä. Kurja juttu vain kun lanka on niin kauniin väristä. Mutta ei voi mitään.

Sotilaskotisukat
Kohde: Hyväntekeväisyys
Ohje: klik
Lanka: Novita 7veljestä polkka
Puikot: 3,5mm
Koko: 43
Aloitus: 1.2.2016
Valmis: 9.2. 2016
Langan menekki: 92g

2 kommenttia:

  1. Mien ole koskaan kuullu että novitan langoista ois tullu allergisia oireita. Mie olen allerginen melkein kaikelle eikä mulle ole tullu ikinä mitään :o auttaakohan neuleen pesu siihen ettei allergisoivasta langasta enää tuu mitään oireita, ootko kokeillu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan villasukka-ryhmässä sitä on ainakin monesti kauhisteltu, että on tullut oireita. Meinasin viikonloppuna neuloa harmaasta seiskaveikasta ja pöllysi niin pahasti, että silmät alko punottaa ja kirvellä :( Jäi suosiolla se lanka. Jotenkin osa noista on näköjään pörrösempiä ja ne tuntuvat nyt ärsyttävän silmiä erityisesti. En tiedä vaikuttaako raskaus asiaan, koska olen kuullut että joillain on raskausaikana pahentunut jotkut allergiat ja itsellä on taas vaan lieventynyt. Täytyy kokeilla noita sävyjä synnytyksen jälkeen niin selviää vaikuttaako raskaus :)

      Poista