tiistai 26. huhtikuuta 2016

Porkkanakakku

Minulle on iskenyt loppuraskaudessa joku pakkomielle leipomiseen. Kädet eivät kestä tosin niin ahkeraa leipomista, kuin mitä tekisi mieli tehdä mutta aina silloin tällöin saa jotain leivottua kuitenkin. Nyt päätinkin jakaa teillekkin näitä ohjeita, mitkä meillä ainakin on todettu hyviksi.

Tämä resepti päätyi mieheni yhdeksi lempiherkuksi. Mieheni ei ole niin makean ystävä mutta leivonnaiset.. Ne uppoavat ja nopeasti :D Tästä herkusta jo vitsailimme, että on melkein terveellistä. Meneehän tähän melkein kilon verran porkkanaa. Tosin menee myös puoli pakettia tomusokeria, että kukin päätelkööt itse miten terveellistä tämä oikeasti on.

Tässäkin reseptissä ihaninta on se, että on äärettömän helppoa toteuttaa tämä laktoosittomana. Valitsee vain kaupasta laktoosittomat tuotteet normaaleiden tuotteiden tilalle ja alkaa tekemään. Onnistuu siis tavallisena ja laktoosittomana helposti!

Aivan ihana herkku tästä kuitenkin tuli ja mietinkin jo, että jos tekisi tätä nimenanto-juhliin sitten, kun nekin ovat ajankohtaiset. Vielä kun saisimme sen nimenkin päätettyä :D Ihmeen vaikeaa keksiä sopiva nimi pojalle. Tytölle keksimme montakin eri vaihtoehtoa, mutta ne poikien nimet..

No mutta tässä kuitenkin ohje aivan ihanaan porkkanakakkuun, kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa mitä tykkäsitte :)

Porkkanakakku

Määrä: normaali uunipellillinen
Ainekset: 
 
Pohja:
  • 5 kananmunaa
  • 4dl sokeria
  • 200g sulatettua voita
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl soodaa
  • 2tl vaniljasokeria
  • 4tl kanelia
  • 6dl hienoksi raastettua porkkanaa (melkein kilo porkkanaa siis)
Kuorrutus:
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 225g tomusokeria (puoli pakettia siis!)
  • 50g pehmeää voita 
Pohjan valmistus:
  1.  Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2.  Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3.  Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen voisulan kanssa.
  4.  Lisää lopuksi porkkanaraaste.
  5.  Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista 200c n.20min.
Pohja juuri uunista tultuaan.

Kuorrutuksen valmistus:
  1.   Vatkaa kuorrutuksen aineet sekaisin. (Tomusokeri pöllyää eli varaa vatkaamiseen tarpeeksi iso astia niin tulee vähemmän sotkua ;)).
Pohjan jäähdyttyä, levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. 

Kakku/piirakka valmiina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti