perjantai 22. huhtikuuta 2016

Fluormania sukat

Puikoille hyppäsi pitkästä aikaa regian fluormaniaa. Lankahan pitkään kummitteli mielessäni nähtyäni monia töitä, jotka oli toteutettu tästä langasta. Värit kuitenkin tuntuivat aluksi liian vahvoilta ja hinta liian kalliilta. Mutta sitten lämpenin langalle ja sittenhän se melko pian sen jälkeen lopetettiinkin. Yllätys yllätys. Ihmiset aina harmittelevat, kun novita vaihtaa niin tiuhaan värikarttansa mutta täytyy sanoa, että novitalla värikarttojen vaihdot toimivat paremmin mielestäni. Koska sitä osaa odottaa ja uudet värikartat sentään julkaistaan helposti netissä etukäteen ja näin ollen saa lisä aikaa hamstrata sitä tiettyä sävyä tai lankaa, josta tykkää ja joka lopetetaan. 
Regian kohdalla näin ei käynyt vaan liikkui vaan epämääräisiä huhuja, joiden todenperäisyyttä ei saanut mistään tarkistettua. Ja itse en vain suostu uskomaan, jos joku tuntematon tulee some-ryhmissä kertomaan jotain mitä ei voi mitenkään todistaa. Jos uskoisin kaiken mitä somessa kuulen, uskoisin esimerkiksi, että novitan 7veljestä langat valmistetaan milloin virossa milloin venäjällä ja ties missä milloinkin. 

Luulinkin, että en ollut niin kauheasti tätä paksumpaa 6-säikeistä ehtinyt varastoihini hamstrata, kunnes käytyäni muuton yhteydessä varastoja läpi.. Järkytyin ensinnäkin tuosta lankavarastoni määrästä, koska se on VALTAVA. Liian valtava. Varsinkin nyt, kun käteni ovat tässä kunnossa. Tätä tekstiä kirjoittaessani, en ole saanut kahteen päivään tehtyä mitään vasemmalla kädellä. Kaikki tavarat tippuvat kädestä ja käsi vuoroin särkee hartiaan asti ja vuoroin on puuduksissa. Turhauttavaa. Mutta niin palatakseni lankaan, yllätyin varastoa läpi käydessäni myös siitä, että miten paljon sieltä löytyi myös regian fluormaniaa. Jossain välissä olen sitä ehtinyt hamstraamaan myös aika hyvin. Voi kuulostaa hassulta, että joku ei muista lankavarastossaan olevia lankoja ja niiden määriä mutta jos näkisitte varastoni ymmärtäisitte syyn tähän.

Näitä sukkia neuloessa kokemus langasta oli se kuin aina ennenkin, lanka miellyttävän pehmeää ja kierre himpun verran liian löysä omaan makuun. Aina saa olla tarkkana, että koko lanka tulee mukaan eikä yksikään säie jää matkan varrelle. Värit olivat ihanan kirkkaat ja vahvat. Tässä värisävyssä tosin taitaa olla jotain värejä mitä en itse näe lainkaan mutta kivan vahvat on ne värit mitä satun näkemään. 


Fluormania sukat
Kohde: Hyväntekeväisyys
Lanka: Regia Fluormania color 6 ply (6594)
Puikot: 3,5mm
Koko: 30
Aloitus: 13.1.2016
Valmis: 14.1.2016
Langan menekki: 55g3 kommenttia:

 1. Tein saman värisestä 4-säikeisestä omille pojilleni sukat silloin, kun odotin tätä nuorimmaistani. Eli suunnilleen 2 vuotta sitten :)
  Tykkään Regian langoista, mutta tuo kierteen löysyys vaivaa varsinkin, jos on kovin teräväkärkiset puikot. Siksi neulonkin Regiaa aina KnitPron Cubicseilla, koska niiden kärjet on jo tylsyneet käytössä :)
  Eräs lankakauppias kertoi, että 6-säikeinen on lopetettu, mutta tuota 4-säikeistä vielä saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kuullut, että 4-säikeisen valmistusta ei lopetettaisi mutta jotkut ovat myös väittäneet päinvastaista. Että ota tässä nyt sitten selvää, mikä on totta ja mikä ei :D Novita sentään reilusti julkasee värikartat mistä voi aina varmistua mutta regian suhteen tuntui tulevan enemmän vain puheita jo reilusti ennen uusia värikarttojakin.

   Poista
  2. Tein hiljattain valkoiset junasukat (hyväntekeväisyyteen nekin) Regian langasta, enkä tykännyt siitä juuri tuon löyhäkierteisyyden vuoksi. Muuten olisi kyllä pehmeä lanka.

   Poista