perjantai 9. tammikuuta 2015

JyJu-15 nro 5: Isoveli sukat

Viime kesänä sain inspiraation alkaa tilailemaan novitalta isoveljeä. En tilatessa taas ajatellut, miten paljon kyseistä lankaa menee esimerkiksi sukkapariin, joten keriä on yksi sitä ja tätä väriä. 
Nyt päätin vihdoin kokeilla siitäkin sukat tikuttaa ja sitten tulikin ongelma. 
Miten pitkä varsi jos tekee perussukat ja kokoa 40. Kysyin facebookissa eräässä sukka-ryhmästä kokemuksia, kysyin eräästä ihanasta blogista (klik!) ja näiden vastausten perusteella päädyin neulomaan 15kerrosta joustinneuletta.

Ja hei, yksi kerä riitti! 

Nyt sitten mies ilmoitti, että hänkin haluaa oikein paksut sukat ja häntä varten ostin alesta sitten 3kerää maitosuklaan väristä isoveikkaa. Mies tykkää pitkistä varsista myös, joten nyt on ainakin lankaa niin, että saa pitkän varrenkin tehtyä.

Yllätyin muuten miten miellyttävää kudottavaa isoveli oli. Siis tykkään 7veikastakin, mutta isoveli oli pehmeämpää kuitenkin kuin 7veikka. En ymmärrä miten saman valmistajan, täysin saman koostumuksen langat voivat olla niinkin erilaisia? Värjätäänkö ne eri tavalla, kun isoveli on kuitenkin paksumpaa? Vai tehdäänkö ne jotenkin eri villalaadusta? Vai mistä johtuu? Aion kyllä edelleenkin kutoa myös 7veljestä langalla, mutta en enää vierasta tuota isoveljeäkään.

Nilkkasukat isoveljestä
Puikot: 5mm
Koko: 40
Aloitus: 4.1
Valmis: 6.1
Langan menekki: -98g
Varressa tosiaan 15kerrosta 2oikein, 2nurin joustinneuletta, kantapää normi vahvistettu ja 20 kerrosta ja jalkaterässä sileää. Ihan perusnilkkasukat siis.



8 kommenttia:

  1. Onpas tosi kivan väristä isoveikkaa! Olen itsekin huomannut, että isoveikka tuntuu pehmoisemmalta kuin jotkut 7veljestä langat - tiedä sitten miksi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toi tais olla noita poistuvia värejä (yllätys, kun siitä tykkään :D)
      Mikäköhän sen pehmeyden mahtaa aiheuttaa, olisi mielenkiintoista tietää :)

      Poista
  2. Oi, tosi ihanan näköiset sukat! Mä en jaksa ymmärtää miten ihmiset osaa taikoa tämmöisiä! Mä oon kerran yläasteella neulonut villasukat, jotka oli aivan erikokoiset keskenään, muutenkin rumat, ja tein niitä kokonaisen vuoden! Huhhuh, se oli traumatisoiva kokemus :D Olisi kyllä kiva joskus opetella tämäkin taito kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Must on niin ihanaa, miten nätisti sä kirjotat aina :) siis ku nääki on vaan tälläset perussukat mitä jotkut ku ite neuloo ei pidä minään, ku on "niin helpot" tehdä ja sit sultakin tulee niin kivaa kommenttia aina :) kiitos :) youtubesta löytyy esim novitan tekemiä videoita mis näytetään vaihe vaiheelta miten sukat tehdään, et jos joskus saat inspiraation opetella uudestaan niin niistä videoista voi olla apua :)
      Ja suomen peruskoulu kyllä jättää niin kauheita traumoja ihmisil kutomisesta :/ mut tosiaan jos se inspis iskee niin niitä videoita kannattaa kattoo ja netistä löytyy ihan perussukkien ohjeita just et jos on kirjallisena helpompi ymmärtää ohje :)
      Kiitos vielä ihanasta kommentista :)

      Poista
  3. Kuinkas monella silmukalla teit varren?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin silmukkamäärän novitan omasta sukkakokotaulukosta isoveljelle (joka muuten löytyy novitaknitsin arkistosta. Samoin ku monta muuta hyvää taulukkoa) :) noissa taulukoissa ei oo kokoa 40 erikseen (eikä kolmeysiä) niin oon tehny koon 38 mukaa ja hyvä on ollut eli koko sukassa mulla on 40silmukkaa :)

      Poista
    2. Selvä homma kiitos paljon! :)

      Poista
    3. Eipä mitään, mukava kun saatoin olla avuksi :)

      Poista