keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Valepalmikko sukat

Siitä on kauan, kun olen yhdelle isosiskoistani eli Miralle tehnyt sukat. Tästä syystä päädyin nämä sukat neulomaan. Edelliset sukat neuloessani, olin hyvin noviisi neulomisen suhteen. En ollut kuullutkaan mistään sukkakoko taulukoista tms ja sukan koon päättelin omasta jalastani. Siskollani on jalka kokoa 39, joten mittailin sukkia jalkaani ja ajattelin niiden olevan hänelle hyvä, kun ovat minulle pienet. Sukista en muista koskaan sen tarkemmin koon suhteen saaneeni palautetta mutta tällä kertaa päädyin sentään soveltamaan kokotaulukoita ja sisko sai vielä jalkansa mitata, jotta tulee varmasti hyvän kokoinen.


Lankana näissä oli 7veljestä ja värinä numero 563. Värin oikeasta nimestä en ole ihan varma, koska omissa silmissäni se on vaaleanpunaisen ja tummanliilan sekoitus :D Rakastan olla värisokea.

Valepalmikkosukat
koko 39, pituus 23cm kantapäästä varpaisiin.
Lankaa näihin meni 109g
Valepalmikon ohje täältä.Lisäksi kävin ostamassa prismasta uuden tarkemman keittiövaa'an. Edellinen ei ollut digitaalinen ja lisäksi siinä oli hankalaa arvioida määrää 0-100g välillä aina sillä välissä oli vain kolme viivaa, joista piti sitten laskeskella. Uudella vaa'alla on huomattavasti helpompaa sitten saada realistiset lukemat ilman laskemisia. 

Kuvassa vaaka on lankalaatikon päällä, joten siksi alta kurkkii lankoja :D 

7 kommenttia:

 1. Kylläpä sai siskosi kauniit sukat. Meillä on jo toinen digitaalinen vaaka menossa. Se ensimmäinen sanoi sopimuksensa irti. Oli joskus Lidlistä ostettu, ainakin yli 3 vuotta pelitti. Lidlistä tämä toinenkin on ostettu. Kyllä on niin helppo punnita kun näkee gramman tarkkuudella. Minä kun myyn lankoja tuolla fb:n Lankahamstereissa, niin saa kotona jo arvioitua paketin painon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) mukava kuulla, että tykkäsit :) Onko tietoa, onko toi kolme vuotta lyhyt vai ihan normaali käyttöikä digitaaliselle vaa'alle? Toivottavasti uusi vaakanne kestää vähintään yhtä kauan :)

   Poista
 2. Olen myös miettinyt tuota vaakaa. Se olisi kätevä lankoja käsitellessä :) kauniit sukat! Tuo väri on minun mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella kyllä, et kannattaa hankkii kunnon vaaka :) toi oli prismasta ja makso noin 30e mut vaikutti järkevimmälle ja luvattii heti sentää kahden vuoden takuu ni kuulosti luotettavalle :) mutta varmasti halvemmallakin löytää hyviä :) ja kiitos :) mukava kuulla, että tykkäsit :)

   Poista
 3. Itekkään en tiijä miten eläisin ilman vaakaa enään. Saa punnittua jämäkerät raitoihin tasasesti, ettei tuu yllätyksiä, tietää psljon lankaa kuluttaa ym. Ihanaa teetee pallasta vilkkuu laatikosta, tee siitä seuraavat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tullukkaa ajatelleeks et sitä voi noissa jämä raidoissaki käyttää :) tottunu ku ei ollu kunnon vaakaa ni aina mittailemaan niitä jämäkeriä suurinpiirtein puoliksi :D ja toi kulutus on just ihan ehdoton, helpottaa paljon kun tietää miten paljon lankaa oikeesti menee :)

   Ja joo nyt on tulossa joululahjasukkia toisista langoista mutta kyllä tuo teeteekin puikoille vielä päätyy ja ihan sukiksi asti :)

   Poista
 4. Tai siis teeteen sallaahan tuo näytti olevan :)

  VastaaPoista