maanantai 3. marraskuuta 2014

Perus villasukkaa

Meillä tuli töihin maahanmuuttaja taustainen nuori mies työssäoppijaksi. Sain itse kunnian toimia ensimmäistä kertaa perehdyttäjänä ja olen tästä ollut kovin iloinen. Opiskelija on ahkera, todella ystävällinen ja hänellä tuntuu olevan se aito halu oppia. 
Oma ammattini on enemmän naispainotteinen ja ei kovin arvostettu, jostain hölmöstä syystä, tärkeää työtä kun mekin teemme. Siksi tuntui mahtavalta, kun työssäoopija on nimeomaan miespuolinen, joka oikeasti haluaa oppia.

Hän kun on tuolta vähän lämpimämmästä maasta, kuin tämä meidän Suomi, niin utelin todella nopeasti käyttääkö hän villasukkia. Ajattelin näet aika aikaisessa vaiheessa jo, että voisin tehdä hänelle villasukat kiitokseksi tuolla olosta. Hänen ilmoitettuaan, että käyttää villasukkia mutta ainoat mitkä omistavat on joku aiempi työkaveri tehnyt, totesin itsekseni, että ne sukathan hänelle siis kannattaa tehdä. 

Ja valmista tulikin, nämä valmistuivat jo lokakuun puolella mutta en ehtinyt esitellä niitä ennen kuin nyt. Utelin kauttarantain lempi värejä ja jalan kokoa ja loppujen lopuksi kun kävi ilmi, että jalan koko on 44 eli sukkakokotaulukot eivät oikein tunnu tähän jalan kokoon antavan yks selitteistä kokoa, päätin narrata häntä ja mitata hänen jalan :D Sukat kun annan, täytyy tätä asiaa pahoitella. Sanoin näet, että sukat menevät siskoni miehelle, jolla on samankokoinen jalka ja hänen jalan pituutta en pysty mittaamaan, joten siksi piti opiskelijan jalka mitata. Valkoinen valhe mutta valhe kuitenkin.
Ja siksi tätä asiaa aion pahoitella hänelle, koska en pidä valehtelusta.

Sukat on 7veljestä langasta, kokoa 44. Jalkaterän pituus on vähän päälle 28cm. Varressa perus 1o, 1n joustinta ja muutama raita mustalla 7veljestä langalla.
Langanmenekki oli 110g :)

Toivottavasti tuli hyvän kokoiset ja ovat mieluisat :)

2 kommenttia: