lauantai 11. lokakuuta 2014

Värjäystä osa 2

Innostuin viime viikonloppuna jälleen värjäämään lankoja.
Tällä kertaa halusin käyttää vain novitan 7veljestä lankoja ja kokeilla tehdä niistä monivärisiä. Vielä on paljon opettelemista tässä asiassa, mutta tykkään kovasti. Ainakin saa persoonallisia lankoja ja sukistakin tulee oikeesti erilaiset. Lopputuloksessa huomaa, että en osaa vielä laittaa niitä kiinnikelankoja niin, että ei näkyisi langan alkuperäistä väriä vaan lanka värjääntyisi kauttaaltaan sellaiseksi, kuin oli tarkoitus. Toisaalta kerässä ainakaan ei ne valkoiset kohdat edes haittaa, vaan näyttävät ihan kivalta. Käytin kerät kokonaan, eli en lähtenyt turhaan tekemään yhdestä kerästä useampaa. Tiedän, että jotkut tykkäävät tehdä niin. Itse kuitenkin koen, että jos yhdestä 150g kerästä saa sukat tehtyä, niin miksi jakaisin niitä keriä moneen ja yrittäisin värjätä saman väriseksi, jotta saa kokonaan käytettyä kerän sitten samoihin sukkiin. Eli vyötteet ovat tosiaan 150g painoisia.

Kool aideissa petyin hieman siihen, että miten erilaisia värit ovat vahvuudeltaan. Punaisen saa helposti tehtyä punaiseksi, mutta keltaista ei saa sitten millään. Laitoin neljä pussia ja silti se oli juuri ja juuri näkyvissä. Ja tuote mistä tuli kuva, että olisi liilan väristä olikin ruskeaa. No mutta tällä tavalla sitä oppii ainakin :D

Ja tuosta oranssista väristä pakko todeta, se tuoksu oli aivan ihana. Näin migreenipotilaana kammoan erilaisia vahvoja hajuja ja tuoksuja, mutta tuo tuoksui aivan ihanasti appelsiinille <3 Harmitti ihan, kun huomasin nyt tuoksun haihtuneen langasta. Olisi ollut mukava tehdä siitä sukat ja sukan saajankin yllättyä tuoksusta :) 

Vyötteet märkinä, halusin testata miten paljon värit haalistuisivat kuivuttuaan.

Kivojahan näistä tuli, eikä väritkään haalistuneet :)

6 kommenttia:

 1. Miten sä jaksat värjäillä lankojakin kailen arjen keskellä? Mutta mutta todella kivan näköisiä noista on tullut :)
  T. Tiiaa S :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankojen värjäys on sen verran kivan rentoo puuhaa, et ei vaadi niin erityistä jaksamista :) viikolla tosin yleensä neulon, viikonloppuna värjäilen sitten kun on enemmän aikaa 😊 kiitos, kiva kun tykkäsit 😊

   Poista
  2. Ja noi hymiöt ei näköjää toimi tääl :( mut siis tos kommentis ?? Kohdis kuuluis olla :)

   Poista
  3. Hei vähänkö tyhmää ettei hymiöt toimi :O ookko vastannu puhelimella vai ihan koneelta? kun näköjään nää mun hymiöt ainakin tuppaa näkymään :) Netin liian ihmeellinen maailma. Ja hei ainahan mä olen tykkäillyt kaikista mitä sie puuhailet ja väsäilet :)

   Poista
  4. Joo siis noi on noita samsungin omia hymiöitä mitä oon koittanu käyttää :D tekstit kirjotan tän koneella mut päivän mittaan tulee luuril tultuu katottuu noit muit blogei ni samal huomaa et on tullu kommenttei ni siks vastailen luurilla yleensä :) ja aws :)

   Poista
  5. Jaaa no sitten :) mä jo aattelin et on kyllä todella outoo jos ei perus hymiöt näy, mutta mobiili versiot tuntuu aina vähän kenkkuilevan. Itse en jossain vaiheessa pystynyt ollenkaan kirjottamaan puhelimella tai tabletilla mitään tekstejä saatika kommentteja. Joten aina jos jossain tuli joku hyvä teksti päähän niin piti yrittää pitää mielessä siihen asti et pääsi koneelle. Ja noin muutenkin ite tykkään mieluummin kans koneella kirjottaa. Harvemmin tulee ees puhelimella katteltuu mitään kun toi HTC tais olla niin väärä valinta -.-' et ei aina ihan toimi niinku pitäis.

   Poista