maanantai 27. lokakuuta 2014

Fantastico sukat

Jotain valmista saanut sitten vihdoin ja viimein.

Näitä tehdessä tajusin mikä tökkii tällä hetkellä oikeasti. Ne värit! Ulkona on masentavan harmaata ja synkkää niin pää hajoaa yrittäessä neuloa tummia värejä. Tätäkin kirjoittaessa ulkona sataa kaatamalla vettä ja tykkään vesisateesta tiettyinä aikoina. Mutta nyt, kun pitäisi neuloa niin eihän siitä tule mitään.

Näissä sukissa huomasin sen, että vaikka on mukamas saman paksuista lankaa eli tuo on tuota 6-fädig mihin käy siis novitan 7veikan silmukkamäärät myös, niin lanka on silti värin takia paljon ohuemman tuntuista. Jos olisi olllut vaaleaa väriltään ja samaa lankaa, olisi ollut paksumman tuntuista. Tämän takia käyttämäni 3,75mm puikot olivat liian paksut ja käsiala oli välillä tästä syystä ihan liian löysää. Jalkaterän päällä sen huomaa miehen jaloissa, kun olen silmukoita joutunut välillä neulomaan kiertäen, jotta ei olisi niin löysiä silmukoita koko ajan. Ensi kerralla, kun tästä langasta neulon otan suosiolla ne pienemmät puikot.

Tähän lankaan tuntui olevan mahdotonta keksiä mallia, joka sopisi. En jaksa pelkkää joustinta kuitenkaan tehdä, joten päädyin lopulta kerrosrivinnousuun varressa. Lankaa näihin meni 110grammaa.

Mies valitti, että 7veljestä kutittaa liikaa, joten päädyin siksi kokeilemaan ns. laadukkaampaa lankaa hänen sukkiinsa ja siksi valitsin tämän Regian fantastico langan. Lanka oli pehmeää ja miellyttävän tuntuista neuloessa. Vielä kun lanka olisi oikeasti paksumpaa niin tästä viitsisi neuloa jotain muutakin.

2 kommenttia:

 1. Miulla oli tuota Fantasticoa oranssin väristä eikä silloin oikein siitä osannut tehdä, kuin tavalliset nilkkasut*2 :D jotenkin tuntui normaalia pienemmältä mihin on tottunut. Näissä siun sukissa on kyllä tosi kiva väritys :)

  Oletko muuten kuullut sellaisesta ryhmästä facebookissa kuin Käsityöblogit? :) Sieltä löytyy paljon inspiraatiota neulomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta mitä se haittaa, että tavalliset nilkkasukat "vain" tekee? :) kaikille niille sukillekkin on kuitenkin käyttäjänsä :) Kiitoksia vain :)

   Ja hei en ollut kuullut, kiitos vinkistä :) Laitoin heti pyynnön liittyä sinne :D

   Poista