tiistai 14. lokakuuta 2014

Fluormaniaa

Alkoi tehdä mieli neuloa pitkästä aikaa ihan oikeasti ihan perussukkaa, ilman mitään kummempia kommervinkkejä. Olen jossain välissä täysin kyllästynyt kutomaan sellaisia sukkia, tuntui etteivät ne etene mihinkään eikä tule ikinä valmiiksi. Nyt sitten tuli törmättyä facebookissa fluormaniasta tehtyihin sukkiin ja iski sitä kautta inspiraatio perussukkaan. Fluormania lankana on eläväistä joten sitä tehdessä luulisi, ettei kyllästy vaikka tekeekin tavallista pintaa vain. Tai niinhän sitä luulisi. Ehdin meinaan jo tässä tavallisessa nilkkasukassa kyllästyä.

Lankana fluormania jaksaa yllättää joka kerta. En pysty sisäistämään, kuinka loputtoman riittoisaa tuo lanka oikeasti onkaan. 7veljestä 150g kerästä teen yleensä yhdet aikuisen sukat (n.kokoa 40) kunnon varrella. Fluormaniassa on myös 150g ja siitä olen jo tehnyt kahdet aikuisen (koko 40) sukat ja lankaa aina vaan riittää ja riittää. Jäljelle jääneestä määrästä saa todennäköisesti vielä lapsen sukat. Ihan uskomaton lanka. Kuvauksen kannalta fluormania on vain vaikea. Värit ovat niin uskomattomat, että niitä ei tunnu mitenkään saavan tavallisilla kameroilla kuvattua niin, että värit eivät vääristyisi. Tarvitsisi vissiin ammattikuvaajan välineet tai sitten muokata kuvia jälkeen päin niin, että värit olisi oikein. Itse vain, kun olen värisokea niin en halua lähteä enempää muokkailemaan kuvia väreiltään. En voi olla koskaan varma, että vaikka värit olisi omissa silmissä oikeat niin olisivat sitä myös muiden silmissä..


Kuvassa näkyy miten paljon jäi vielä lankaa.

Tälläiset sukat tein aiemmin samasta kerästä, pidempi varsi näissä ja silti lankaa riittää. Näissä oli mallineuleena novitan sukkalehdestä eräs malli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti