perjantai 24. lokakuuta 2014

Värjäilyjä ja neuloosiuupumusta.

Olen lupaillut vähän liikaa nyt tehdä kaikille kaikkea. Lapsille sukkia, aikuisille sukkia, koiralle paita (mikä on edelleen se kiireisin!), tämän kaiken lisäksi ajattelin tehdä työssäoppijalleni sukat kiitokseksi hänen harjoittelujaksosta. 
Ja kaiken tämän jälkeen on tullut totaallinen neulontauupumus. Ei kiinnosta millään tasolla neuloa, ei mitään. Tuntuu, että vaikka otan puikot käteen ja neulon, työ ei etene. Langat tuntuvat olevan väärän värisiä. Neulottava malli huono. Mikään ei kiinnosta.

Lopputuloksena päädyin jälleen värjäämään Kool aideilla. Nyt niitä oli pakko jälleen tilata lisää 50kappaletta, niin on taas hieman varastossa inspiraation iskiessä.

Värjäystuloksista, kuvassa tosiaan vain kaksi vyyhtiä mutta keränä on kolme. Selitys tähän on, että kolmannen kerän lanka tuli värjättyä kaksi päivää ennen noita kahta eli oli kuivunut ensin. Värit olivat märkinä kirkkaammat. Kerässä näin värisokealla kävi niin, että en erota vihreän oranssissa langassa lainkaan vihreää. Mies tosin sanoi sen siinä olevan kyllä, mutta mun silmissä se ei siinä ole. Masentavaa. Mitenköhän käy sitten, kun siitä langasta tekee jotain. 
Tuo puna-valkoinen kerä on tehty niin, että laitoin puro batikista tasaisin väliajoin naruja tiukasti värjättävän vyyhdin ympärille jotta niihin kohtiin ei tartu väri. Rehellisesti sanottuna vyyhti oli aivan järkyttävän näköinen ja ajattelin homman menneen aivan pieleen. Lankaa keriessäni huomasin värin kuitenkin onnistuneen ja langasta tulleen hauskan erilaisen.
Pinkin mustalta näyttävä lanka muuttui sitten oikeasti kuivuessaan enemmänkin pinkin ruskean harmaaksi. Värisokean silmissä sekin tosin on ilmeisesti jotain aivan muuta kuin muiden. 
Vaikka olen innostunut värjäyksestä nyt ihan kunnolla, tuntuu masentavalta tajuta, etten voi nähdä värejä oikeasti oikein. En pysty tekemään värjäyksessä värien sekoituksia samalla tavalla, kuin muut sillä en näe lopputulosta samoin kuin muut. Ellei joku sitten aina sano millä värjäsi jne. Toisaalta maailma näyttää värisokean silmissä hyvin paljon mielenkiintoisemmalle. 
Ja kun päätän mitä värejä yhdistän toisiinsa, voi lopputulos olla normaalisti näkevän ihmisen silmissä aivan järkyttävä. Niinkuin tuo vihreän oranssi lanka, omissa silmissä se on hauskan pirteän värinen mutta muut voivat nähdä sen aivan eri tavalla. Niin tosin voi nähdä värit muutenkin aina eri tavalla.4 kommenttia:

  1. Toi vihreä-oranssi on ihana väri myös omissa silmissäni :) Mielenkiinnolla aina odotan, kun ihmiset värjää lankoja että millaisia tuloksia niistä neulotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kiva, että miellyttää jonkun muunkin silmää ainakin :) mies joutu toimimaan makutuomarina jälleen ja totes et hän ei oikein osaa päättää et toimiiko se vai eikö :/ ni mukava kuulla, et jonku silmissä se edes toimii :) ja ite tykkään kans just tosta, et kun värjää langan niin lopputulos työssäkin on yllätys myös itselle :) että miten ne värit lähteekään kulkemaan jne :)

      Poista