tiistai 2. kesäkuuta 2015

Terveisiä kesälomalta.

Vihdoin se koitti, se kauan odotettu kesäloma. 
Blogihiljaisuuden on aiheuttanut oman elämäni mullistukset. Tuntuu, että viimeiset puoli vuotta on ollut myrskyä myrskyn perään. Läheisilläni on asiat ollut todella huonosti, eräs läheiseni on sairastunut vakavasti ja kova on huoli. Oma parisuhteeni päätyi eroon, mikä sekin aiheuttanut ennen ja jälkeen eron omat myrskynsä. Kaiken lisäksi sain kuulla, että vuokranantajani on aikeissa purkaa kotitaloni eli tarvitsee hankkia uusi asunto. Monenlaista myrskyä ollut tässä, mitä en tämän tarkemmin lähde erittelemään. Sitkeesti mennään vain eteenpäin ja kova pää niin periksi ei anneta.

Ja sitten blogin viralliseen aiheeseen eli niihin käsitöihin. Jotain valmistakin kun on syntynyt. 
Sain idean tehdä isosiskolleni omat sateenkaari sukat. Siskoni tykkää kaikesta itsetehdystä kovasti ja ajattelin, että sateenkaari sukissa olisi ainakin värit sellaiset, että piristäisivät. Piti tosin vielä tarkistaa, että kelpaahan tuon väriset :D

Malliksi näihin valikoitui tuttu ja turvallinen polvekeraita, joka toimii aina yhtä kivasti raitalangalla.

Polvekeraitasukat
Lanka: 7veljestä sateenkaari-raitalanka
Puikot: 3,5mm koivut novitalta
Ohje: klik
Näissä koko matkan 48silmukkaa, joten ohje kohdasta tein tämän ohjeen mukaan:
1. krs.: 1oikein, langankierto, 3oikein, ylivetokavennus, 2oikein yhteen, 3oikein, langankierto, 1oikein.
2. krs.: kaikki oikein.
Aloitus: 25.4
Valmis: 26.4
Koko: 39
Paino: 85g


Kiitos Marille (klik), kun aikoinaan jakoi tämän ohjeen blogissaan. On yksi lempimalleistani. Malli muistuttaa olgaa mutta ei kuitenkaan ole samanlainen. Polvekeraita on mielestäni paljon nätimpi, kuin olga.

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! :) Tuo polvekeraita tosiaan näyttää tasapainoisemmalta ja siistimmältä, kuin Olga, johtuu varmaankin siitä, että polvekeraitaan ei tule niin terävän näköisiä kulmia.

  Jaksamista kaikenlaisten myrskyjen kanssa ja aurinkoista ja rentouttavaa kesälomaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja se voi muuten olla, että johtuu juuri tuosta terävien kulmien puuttumisesta, että polvekeraita miellyttää silmää täälläkin päässä enemmän :) en ole edes ajatellut asiaa niin tarkkaan, ennen kuin nyt kun mainitsit :)

   Ja kiitos tuhannesti <3

   Poista