tiistai 9. kesäkuuta 2015

Feikki palmikkoa ja uutta lankaa

Olen työpaikallani tutustunut erääseen mukavaan nuoreen mieheen. Ja kun näitä villasukkia tykkään tehdä kaikille, jotka ovat mielestäni mukavia sain ajatuksen tehdä hänelle myös villasukat. Ensin piti tehdä ihan yllätyksenä, mutta kengän koon urkkiminen olikin vaikeampaa kuin oletin ja sitten kävi ilmi, että hänellä on vielä herkkä iho joten lankavalintakin tuli ongelmaksi.
Tästä syystä oli pakko kertoa mitä olin suunnitellut ja hän ilahtui kovasti. Sukkien suhteen on ollut hänellä huono tuuri ja ei omista yksiäkään oikean kokoisia villasukkia. Tämä aiheutti oman stressin itselleni, että sukkienhan on siis oltava täydelliset.
Lopulta päädyin raahaamaan hänet lankamaailmaan ja valitsemaan itse mieluisan langan, joka ei varmastikkaan kutita.

Langaksi valikoitui itselleni täysin vieras lanka ja lankamaailman nettisivujen mukaan, tulee kerän mukana suomen kielinen ohje sukille. Yllättäen, ei hommat mennyt taaskaan niinkuin antavat ymmärtää ja ohjetta ei tullut mukaan. En tiedä tarkoittivatko niin, että vyötteessä olisi pitänyt olla suomen kielinen ohje vai saada kassalla nimenomaan paperilla ohjeen. Vyöte ainakin oli sisältä tyhjä. Olisin tarvinnut ohjetta lähinnä antamaan osviittaa silmukkamääristä ja puikkokoosta. Olen ehkä vaativa, mutta on mennyt turhan monta kertaa maku lankamaailmaan. Satunnaisesti siellä tulen jatkossa käymään, mutta mielummin tuen näitä meidän kaupungin pienempiä lankakauppoja.

Lanka itsessään on pehmeää ja sukkia kokeiltua jalassa oli palaute myös, että nimenomaan ei kutita. Lanka kuitenkin on kovin pörröistä, mikä häiritsi. Lisäksi langan kierre oli hieman liian löysää omaan makuuni, mutta siihenkin tottui.

Tästä linkistä (klik) voi käydä katsomassa millaisia värejä yms lankamaailma tästä langasta tarjoaa.

Näiden sukkien kohdalla tuli säädettyä mallitilkunkin kanssa ensimmäistä kertaa. Aina, kun sosiaalisessa mediassa kysellään silmukkamääriä vastaan, että tehkää mallitilkku. Itse en ole mallitilkkua kuitenkaan tehnyt koskaan ennen, joten oli kiva saada vinkkiä siihen miten sitä kuuluu mitata jne (kiitos Lea <3). Mallitilkku on jotenkin ärsyttävää neuloa, mutta uuden langan suhteen se on vaan ainoa mikä kertoo varmasti ne oikeat silmukkamäärät ja puikot. Tässä langassa huomasi konkreettisesti miksi kannatti neuloa mallitilkku. Lankamaailman sivuilla neuvottiin sukkia neulomaan 4mm tai 4,5mm puikoilla. Omalle käsialalleni oli kuitenkin parhaimmat 3,5mm puikot. Mallitilkusta huolimatta tuli varteen liikaa silmukoita. Tein nämä niin, että varressa ja jalkaterässä oli sama silmukkamäärä eli 52s mutta tuntuu, että olisi varteen riittänyt 48silmukkaa.
Feikki palmikkosukat
Ravelryssa: klik
Lanka: Svarta Fåret Raggsocksgarn "Limited Edition"
Puikot: 3,5mm
Langan menekki: -122g
Koko: 43
Aloitus: 2.5
Valmis:3.6
Varressa neuloin 2oikein, 2nurin- joustinta ja aina neljän kerroksen välein neuloin 2oikeaa silmukkaa ristiin eli niin, että ensin kudotaan toinen oikea silmukka takareunasta oikein ja sitten ensimmäinen etureunasta.

2 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! :) Itse olen ollut tyytyväinen Turun Lankamaailman palveluun. Toisaalta, en ole pahemmin tarvinnut apua lankojen valikoinnissa tai muussa vastaavassa, joten eipä ole kovin paljoa kokemusta Lankamaailman asiakaspalvelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja hyvä, että muilla on sieltä kuitenkin positiivisia kokemuksia :) Itsellä tuntuu, että melkein joka kerta siellä asioituani, on jotain negatiivista sanottavaa. Ehkä olen turhan kriittinen tai jotain :D

   Poista