maanantai 30. maaliskuuta 2015

Wellenmusterit

Näihin sukkiin valitsi lahjan saaja erityisesti juuri tämän langan. Siinä vaiheessa, kun reilu 2-vuotias pikku tyttö katsoo kirkkailla silmillään päin ja ilmoittaa haluavansa juuri tästä langasta sukat, on aivan pakko suostua. En ole nallesta ennen neulonut mitään ja tämä mallikin oli aivan uusi tuttavuus.
Novitan wool langasta olen kuitenkin neulonut ja nalle on saman paksuista, joten tiesin selviytyväni tästä haasteesta.

Näissä sukissa tuli vain se ongelma, että malli ei vain yhtään tuntunut toimivan tämän langan kanssa. Tai sitten käyttämäni ohje oli jotenkin väärä. No johtui mistä tahansa niin ryppysukat nämä kuitenkin ovat ja jalassa varmasti aivan eri näköiset, kuin pelkästään. Lanka osottautui värinsäkkin puolesta mahdottoman hankalasti kuvattavaksi. Koitin kuvata luonnonvalossa ja ilman salamaa ja salaman kanssa ja tuntui, että ainoastaan salaman kanssa pääsi edes hieman lähelle sitä miltä värit oikeasti näyttävät. Mutta ei sitten taas kuitenkaan. Onko teillä ollut lukijat tästä langasta tai vastaavasta langasta samantyylisiä kokemuksia? Miten olette ratkaisseet ongelman?

Wellenmusterit
Lanka: Novita nalle taika väri 888
Puikot: 3mm koivuiset novitan sukkapuikot
Aloitus: 21.3
Valmis: 25.3
Koko: 22
Langan menekki:-44g
Ohje: Varren 1o 1n- joustimessa 40silmukkaa ja wellenmusterissa sitten 42s. Malli on 6lla jaollinen.
1-3krs: 3oikein, 3nurin.
4-6krs: kaikki oikein.
7-9krs: 3nurin, 3oikein.
10-12krs: kaikki nurin.

Täytyy kokeilla tätä mallia jollain muulla langalla, kuin näin kirjavalla. Kirjavuus varmasti omalta osaltaan vaikutti myös siihen, että mallikuvio ei näytä siltä miltä muilla. 
Nalle lankana oli miellyttävä tuttavuus. Oletin woolin jälkeen, että nalle on yhtä kovaa ja karheaa neulottavaa mutta tämä olikin uskomattoman pehmeää. En ymmärrä miksi suositellaan vauvojen herkälle iholle woolin kaltaista lankaa, josta neuloessakin jo huomaa karheuden. Nalle on paljon paremman tuntuinen vauvoille.

Ilman salamaa otettu kuva ja värit vähän lähempänä oikeaa väriään. Sukat ovat täysin saman kokoiset vaikka tässä kuvassa näyttääkin muulta.

Ja luonnonvalon kanssa otettu kuva.

Salaman kanssa otettu kuva ja värit lähimpänä oikeaa väriään.

Luonnonvalossa otettu kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti