maanantai 16. maaliskuuta 2015

Honka sukat

Olen joskus muutama vuosi sitten löytänyt Ulla-neuleesta honka sukat ja rakastunut malliin.
Ajattelin monta kertaa, että pitäisi tehdä nämä ja aina se jäi. Nyt sain vihdoin inspiraation tulostaa tämän ohjeen ja miettiessäni mallia tälle 7veljestä papu-langalle, tuli tämä malli nopeasti mieleen.

Malli sopii mielestäni juuri simppeliin vaaleaan yksiväriseen lankaan, joten toimii mielestäni todella hyvin. Viime kirjoituksessani juuri puhuin novitan ja 7veljestä langan puolesta ja nyt onkin hyvä sitten todeta, että tuli ensimmäistä kertaa outo kokemus langassa vastaan. Papu lankanahan on eri tuntuinen, kuin muut 7veljestä langat ja ajattelin, että se ei vaikuttaisi mihinkään. Sukat oli miellyttävä neuloa ja lanka tuntui pehmeältä. Kuitenkin kostuttaessani sukat, jotta sain ne laitettua muotoutumaan succaplokkiin, kävi jotain hyvin outoa. 7veljestä lankahan on aina ollut jämäkkä lanka, sellaien mikä pitää muotonsa hyvin. Nyt kuitenkin succaplokkiin laitettuani ne, sukka ei pysynyt jämäkästi ylhäällä vaan "venähti" ja varsi valui alas. Olin hämmentynyt ja ajattelin jo, että laitan novitalle palautteen mutta sukka itsessään ei kuitenkaan venähtänyt. Varressa siis tapahtui, jotain outoa sillä ei käyttäytynyt normaalisti.
Tarvitsee muistaa sanoa sukkien saajalle, että jos sukissa tulee häikkää oikeasta pesusta huolimatta niin teen uudet sukat ja ilmoittaa asiasta ja mieluusti palauttaa sukat niin voin laittaa sitten palautteen novitalle myös.

Honka-sukat
Ohje: klik
Lanka: Novita 7veljestä, papu
Puikot: 3,75mm
Koko:41
Silmukat:52s
Kantapää: 26kerrosta. Kantapään kavennuksissa jako: 8-10-8.
Aloitus: 9.3
Valmis: 13.3
Paino: -110g

Nilkkaan tein taakse joustinneuletta, jotta sukka pysyisi paremmin jalassa ja jalkaterään jätin kokonaan tekemättä mallineuletta, sillä en ollut varma käyttääkö käyttäjä näitä kengissä myös.


Tässä näkyy honka mallineule kunnolla auki :)4 kommenttia:

 1. ehka se on se resori varressa joka auttaa sita pysymaan ylhaalla /

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan joo et nilkankin resori auttaa pysymää ylhäällä :)

   Poista
 2. Onpa kivannäköiset!
  Monesti multakin on pyydetty ihan vaan perussukkaa ilman mitään sen kummempia krumeluureja, niin tällainen voisi olla hyvä vaihtoehto niihin tapauksiin. En vaan voi sietää sitä perus 2o2n -vartta, ja sen neulominen tökkii ajoittain todella pahasti. Täytyy pistää tämä muistiin ja ehdottaa seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ja just tollasis tilanteis ku pyydetää perussukkaa ni vois olla hyvä :) samoin ku se et tekee 2o2n joustinta ja neuloo joka neljäs kerros ne oikeet silmukat ristiin :) blogistani löytyy kaksi eri ohje versiota sellaisesta, mistä näkee sit kuvista mikä miellyttää eniten omaa silmää :)

   Poista