maanantai 9. maaliskuuta 2015

JyJu-15, nro:20: Pienille ihmisille lahjoja

Viime viikko meni sairastaessa ja tätä kirjoittaessani olen edelleenkin aika pahasti kipeänä. Flunssa iskenyt aivan totaallisesti ja pää aivan jumissa sen takia. Siksi blogikin lepäsi viikon, jotta saan pääni siihen kuntoon, että tänne saa jotain järkevää kirjoitettua.

Valmista tuli jo ennen kuin sairastuin ja sairastumisen aikana.
Yksi isosiskoistani sai juuri vauvan ja piti pikkutytölle sitten neuloa peitto. Langaksi valikoitui Novitan Hile-lanka, sen pehmeyden vuoksi. Ja tuohan tuo "hopea-säie" langassa oman pienen extran peittoonkin. Itse olen peittoon tyytyväinen ja oli kiva tehdä se uusilla pyöröpuikoilla. 
Pyöröpuikot on asia mitä en ole koskaan oikeen oppinut käyttämään. Paljon hyvää niistä olen kuullut ja silti ovat tuntuneet vain turhan vaikeilta käyttää. Nyt sitten päätin tätä peittoa varten testata Novitan 7mm koivupyöröjä ja olen aivan rakastunut. Olivat ihanan kevyet ja miellyttävät neuloa.

Novitan koivupuikot onkin muutenkin muodostuneet omaksi lemppariksi aivan täysin. Eroavat täysin muista koivupuikoista tuntumaltaan ja niitä ei ole lakattu niin kovaksi kuin mitä esimerkiksi Knit Pron koivupuikoissa ilmeisesti on tehty.

Peiton lisäksi valmiiksi tuli vihdoin ja viimein toisen isosiskon prinsessalle merinovillasta unisukat. Ne tuli aloitettua jo 31.1 ja jäivät roikkumaan, kun ei ollut reissussa mittanauhaa mukana ja en ollut varma silmämääräisesti miten pitkä jalkaterän olisi hyvä olla. Oli tarkoituksena mitata, kun pääsi kotiin ja sitten se vähän niinkuin jäi.. No mutta nyt ne tuli valmiiksi ja molempien siskojen tytöt saavat jotain pientä tädiltä.

Merinovilla sukat

Lanka: Schachenmayr SMC Extra Merino sekä Merino extrafine.
Puikot: Knit pron ylikovat koivupuikot 3,75mm blääh
Aloitus: 31.1.
Valmis: 7.3
Paino: -41g
Näissä oli 9s per puikko, varressa joustinneuletta sekä kerrosrivinnousua ja vahvennettu kantapää. Kantapään korkeus 18kerrosta. Jalkaterän pituus 14cm.
Vauvan peitto
Lanka: Novita Hile, sävy 772
Puikot: Novita koivu-pyöröt 7mm <3
Aloitus: 24.2
Valmis: 28.2
Paino: -285g
Peiton koko: 70cm x 70cm
Tässä peitossa tein samoin kuin edellisessä peitossa (klik). Eli käytännössä ensin 5silmukkaa puikoille, yksi kerros oikeaa ja sen jälkeen alkaa aina lisäykset joka kerroksen alussa näin: neulo 1oikein, tee lisäys ottamalla kahden silmukan välinen lanka kiertäen puikolle ja neulo se niin, että ei tule reikää ja loput oikein. Peiton ollessa tarpeeksi leveä omasta mielestäsi, neulo kaksi kerrosta oikein ja aloita kaventaminen. Kavennus vastaavasti aina kerroksen alussa näin: 1s oikein, 2silmukkaa oikein yhteen ja loput oikein. Kun jäljellä on viisi silmukkaa päättele työ.Näiden töiden myötä JyJu-15 on minun osaltani tässä. Tehtävänä oli tehdä 20kappaletta tietyn painoisia töitä ja tässä on oma osuuteni. Neulominen jatkuu silti vieläkin :) Katsotaan mielenkiinnosta miten monta työtä ehdin tehdä ennen, kuin JyJun määräaika virallisesti päättyy.

4 kommenttia:

 1. Onnea tädille! Se on kyllä totta että kipeä kun on, niin blogi unohtuu. Mutta kipeänä itse aina vietän paljon aikaa sohvalla, niin siinä samalla sitten onnistuu aina välillä neulominenkin. Viime syksynä flunssassa ollessa sain vissiin kahdet polvisukat tehtyä.

  Nyt itsellä puikoilla pienen ihmisen villatakki, oli pakko ottaa pyöröt käyttöön kun eivät riittäneet sellaisille lyhkäisille sukkapuikoille ja pitkissä puikoissa työn roikottaminen käy ainakin itsellä käsiin. Näissä pyöröissä ei se roikotus tunnu, hassua kyllä :o

  Tosi kauniit nuo villasukat, värit sopii tosi hyvin tuohon kerrosrivinousuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja joo totta, nyt tuntui vaan pää olevan niin jumissa et jopa muurahaisenpolku tuntu vaikeelle mallille. Huoh. Mut ehkä ihan hyvä välillä antaa käsienkin muutama päivä levätä? :)
   Noi polvisukat on kyl sellanen, et tarvis jaksaa tehdä. Pelkään vaa et kiinnostus loppuu kesken :D mut hyvä et sä sentää sait kipeenä kunnolla tehtyä :)

   Ja toi on se mitä ihmettelin kans, miten se ei niissä pyöröissä tunnu? Miten se kaapeli voi vaikuttaa niin paljon? O.o ja pitkis puikois tuntuu kyl kauheel ku sitä painoo alkaa tuleen, teetkö millä pyöröillä?

   Niin ja kiitos kaunis :) vähän harmittaa, kun noita peittoja on vaikeeta kuvata yksinään :/ tarvis jonku pienen ihmeen sinne alle köllimään niin näkyis peiton idea paljon paremmin :)

   Poista
 2. Onpas ihanat pikkusukat ja tosiaan Knit pron puikkojen kovuus johtuu siitä että niiden pinta on laminoitu, itse pidän tätä plussana kun silmukat luistaa sopivasti vaikka neuloisi vähän tiukempaa. Ja myönnettäköön että kuulun kanssa siihen kastiin joka ei saa kyllä kipeenä neulottua juurikaan mitään, tulee vaan löhöttyä nukuttua ja välillä katottua välissä telkkua mutta puikkojen käteenotto tuntuu välillä vaan niin ylivertaiselta.

  Ja Paljon onnea tädille, pienten saaminen perheelle on aina ihanaa siinäkin mielessä että sillon saa aina "hyvän syyn" neuloa jotain supersöpöä ja pientä pikkuiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja aa ne on ihan laminoitu, kiitos tiedosta :) onneksi en ole ainoa keneltä sairastaminen vie puhtia. Pystyin siis jälleen neulomaan enemmän, kun aloin tervehtymään mutta pahimmillaan tauti vei kyllä voimat täysin :/

   Niin ja kiitos :) näitä pieniä meidän perheessä riittääkin, kun sen verran paljon sisaruksia elämään siunaantunut :) ja nimenomaan, nyt kun itsekkin olen jo alkanut hahmottamaan minkä kokoisia noista pikkusukistakin on tehtävä niin oikein mielellään neuloo pientä ja söpöä :)

   Poista