perjantai 27. maaliskuuta 2015

Junasukat

Sain tilauksen siskolta tehdä pikaisesti junasukat hänen ystävänsä vauvajuhliin. 
Sain vapaat kädet lankavalinnan suhteen mutta väritoiveet oli tarkat: liila, valkoinen tai harmaa.
Ajattelin ensin tehdä wellenmusterit liila-valkoisina mutta sitten iski epävarmuus. En ole sitä mallia ennen tehnyt, joten olin epävarma mallin toimivuudesta vauvalla.

Siskolla hyväksytin lankavalinnan, tai siis lähinnä sen värin. Epävarma olo itsellä aina juuri esimerkiksi liilan langan suhteen, sillä en vain näe sitä oikein. Lanka läpäisi testin ja siitä sitten päädyin tekemään pienen pienet junasukat.

Ja nämä olivat kyllä niin työn ja tuskan takana. Viime perjantaina piti olla valmiit ja viikon totallisen kiireen takia nämä vain jäivät. Sitten, kun perjantaina yritin kiireessä väsyneenä näitä tehdä niin eihän siitä meinannut tulla mitään. Vielä sukan kärkikavennuksissa mokailin jotain outoa ja kerrankin purin. Yleensähän en pura, koska sukat saavat mielestäni olla persoonallisen näköiset. Ja väsynein silmin, kun näitä katsoi näyttivät nämä aivan järkyttävän rumilta. En meinannut kehtaa antaa näitä edes siskolleni, mutta näytin ne hänelle ja hän oli todella tyytyväinen. Seuraavana päivänä, kun näitä katsoi nukuttuani yöllä jopa vähän enemmän, näytti ne ihan erilaiselle. Kumma miten paljon se väsymys voikaan oikeesti vaikuttaa tälläisessäkin asiassa.

Junasukat
Lanka: Novita wool
Puikot: 3mm
Aloitus: 14.3
Valmis: 20.3
Paino: -35g
Koko: Venyttämättä pohjan pituus 11cm eli venyttämättömänä koko on noin 20. Pohja venyy lapsen jalan kasvaessa joten menee vielä pitkään tuon jälkeen jalkaan hyvin.
Ohje: Luo 40s. Neulo 12kerrosta 2oikein, 2nurin joustinta. Sen jälkeen neulo 4kerrosta nurin, 4kerrosta oikein ja 4kerrosta nurin. Sen jälkeen vielä joustinta 12kerrosta 2o, 2n. Sitten makkara osuus: 4krs n, 4krs o, 4krs n. Ja vielä kerran joustinneule 12krs 2o, 2n.
Kantapään tein vahvistettuna ykkös-ja nelospuikkojen silmukoilla (eli 20s yht.)  ja sen pituus oli 3,5cm/8kerrosta ennen kavennuksia. Kavennukset tein niin, että keskelle jäi 6silmukkaa.
Jalkaterässä sitten jatkettiin makkaraosuuksia tekemällä 4kerrosta nurin ja 4kerrosta oikein kunnes pohja oli halutun mittainen. Näissä tein 4kertaa tuon 4kerrosta nurjaa osion ja viimeisen nurjan jälkeen aloitin suoraan kavennukset.
Kavennukset joka kerroksella niin, että 1&3 puikon lopussa 2toisiksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen, yksi silmukka siihen väliin vielä ja 2&4puikoilla ylivetokavennus toisella ja kolmannella silmukalla. Eli aina yksi silmukka välissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti