keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Raitaista hyväntekeväisyyttä

Eräs tuttuni samasta puolueesta missä itse olen, on hoitoalalla ja hänen kanssaan tuli juttua, että muutamat sukat tarvittaisiin potilaille. Jostain syystä, kun en tällä hetkellä tunnu kykenevän tekemään kuin sukkia, oli loogista tarjoutua tekemään tarvittavat sukat.
Tässä yhdet niistä.

Raitaisat valepalmikot
Lanka: Novita 7veljestä raita 804
Puikot: 3,5mm novita sukkapuikot (alumiinia ja muovia)
Aloitus: 28.3
Valmis: 29.3
Langan menekki:-88g
Koko: 38
Ohje: Varressa valepalmikkoa. Luo 50s ja jaa ne 15-10-15-10.
1-3krs: 2nurin 3oikein.
4krs: 2nurin, nosta yksi neulomatta, kudo kaksi seuraavaa oikein. Nosta nostettu silmukka kahden oikean silmukan yli.
5krs: 2nurin, 1oikein, langankierto, 1oikein. 
Tämän jälkeen jos ei halua tehdä reiällistä valepalmikkoa, kannattaa langankierto neuloa takareunasta mutta jos haluaa pitsimäisemmän vaikutelman eli niin, että tulee reikä, tulee neuloa langankierto etureunasta.
Kantapäätä ennen kudoin yhden kerroksen oikeaa, jolloin kavensin 2silmukkaa sopivissa kohdissa pois, jotta kantapäässä ja jalkaterässä on normaali määrä silmukoita eli 48.
Kantapää vahvistettu kantapää ja 24kerrosta.

Tämä raitalanka on edelleenkin niin oudon tuntuista muihin novitan raitalankoihin verrattuna. Todella pehmeää ja jollain tavalla tuntuu, kuin langassa olisi hoitavia (esim. aloe veraa/jojoba öljyä tms) aineita mukana. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla mutta siltä se silti tuntuu. Lanka miellyttävä neuloa ja oletettavasti miellyttävä myös jalassa.Näin hassulta mittasuhteiltaan näyttää valepalmikko sukat, kun ei ole succaplokkia sisällä.4 kommenttia:

 1. Kivat sukat ja hienoa että lahjoitat ne :) lähes kaikkia raita-lankoja omistan mutten juuri tätä väriä, nyt täytyykin tätä saada testaukseen kun se on mielestäsi muita pehmeämpää. Olen huomannut saman pehmeyden yksivärisissä, varastoni puhtaan valkoinen ja fuksia tuntuvat niin pehmeiltä ettei niistä raaski ihan mitä vaan tehdä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäsit ja kiitos kommentista :) ja tää on joo pehmeimmästä päästä, sateenkaaressa ja siin meri langassa on ollu jotenki sellanen nariseva tuntu mutta tossa ei ollu mitään. Ihan lemppariks tullu toi sävy noista raitalangoista :) nyt puikoilla hyväntekeväisyyteen karamellisukat siitä 7veikan turkoosista ja se on kans niin ihanan tuntunen :) jännä miten jotkut noista on niin ihanan pehmeitä ja osa tosi karheita.

   Poista
 2. Yllättävän kivasti menee valepalmikko raitalangan kanssa! Mä olen säästellyt harmaanvaaleanpunaista raitalankaa jo jonkin aikaa, kun en ole keksinyt sille mitään kivaa mallia.
  Tennarit on ollut tähän asti ehkä kivoimman näköinen, muttei tämä valepalmikkokaan ihan mahdoton ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tennareis noi raitalangat näyttää kyl kans upeil, yllätyin miten hyvin toimikaan tuol ku voihan villasukas ekan kerran näki raitalangast tehdyt tennarit :)

   Poista