maanantai 23. maaliskuuta 2015

Blogihiljaisuutta ja kool aidaamista

Viime viikko oli uskomattoman kiireinen. Tuntui, että ei ehdi istumaan niin kauaa paikoillaan, että saisi koneen käynnistettyä ja tänne kirjoitettuakin jotain. Koko ajan oli vain jotain. Huoh, onneksi joka viikko ei ole näin juoksuviikkoa. 

Edellis viikonloppuna päädyin pitkästä aikaa kool aidaamaan lankoja. Nähnyt niin paljon kaikkia kivoja tuotteita mitä ihmiset ovat tehneet koolaamistaan langoista ja vaikka tuolta omasta varastosta aika paljon noita aiempiakin koolauksia löytyy, piti silti taas koolata. 
Se on omalla tavallaan rentouttavaa puuhaa ja on aina mielenkiintoista nähdä millainen lopputulos tulee.

Kaivoin siis varastostani kolme kerää valkoista 7veljestä lankaa ja vyyhditin ne keittiöjakkaran jalkoja apuna käyttäen. Vesisangossa kylmää vettä ja sinne vyyhdit likoamaan. Ja eikun koolaamaan.
Ensin tein keltaoranssin langan näin: 3pussia lemonade kool aidia ja koko vyyhti sinne. Tämä lemonade on ollut sellainen, että ei vaan ole kovin vahvaa keltaista värjännyt, joten siksi hieman liiottelin noiden pussien määrässä. Sen jälkeen otin vyyhdin pois ja sekoitin veteen kaksi pussia orangea ja upotin vyyhdin sinne puoliksi. Lopputulos on aika kiva.


Seuraavaksi oranssi lanka, eli 2pussia mandarina-tangerine <3 pusseja puoleen vyyhtiin ja sen jälkeen 2 pussia koko vyyhtiin. Tuli aika vahvan sävyinen oranssi tällä tavalla ja olen tyytyväinen tähänkin lopputulokseen. Tykkään nimenomaan vahvoista väreistä, värisokeudestani johtuen.
Valkoista jäi tähänkin tuohon kohtaan missä oli naru pitämässä vyyhdin paikoillaan. Kumma, kun sitä ei vaan opi laittamaan tarpeeksi löysälle, jotta väri oikeasti imeytyy sinnekkin. Mielenkiinnolla odotan miltä näyttää valmiissa työssä :D

Sitten sinivihreä lanka. Ensin 2pussia mixed perry <3 sinistä puoleen vyyhtiin ja sitten lemon-limeä koko vyyhtiin. Olisi pitänyt laittaa vain puoleen vyyhtiin niin olisi ollut nätimpi lopputulos. Sininen oli todella kaunis väri ennen, kunnes vihreä sekoitti sen. No ensi kerralla tämän sitten muistaa. Kyllä silti tämäkin lanka käyttöön tulee, niinkuin kaikki muutkin :)


18 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä! Mistä noi cool aideja saa muuten ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja googlen kautta ku hakee tolla kool aid nimellä ni löytyy monia nettikauppoja, itse tilaan samalla kun tilaan lankoja niin neuleunelmista ja jos tilaan pelkkiä kool aideja, tilaan ne jari mäki nimisestä nettikaupasta :) siellä ollut laajin tarjonta tähän mennessä :)

      Poista
  2. Miten ihmeessä ehdit ja ... ennenkaikkea osaat ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja kool aidaaminen on oikeesti superhelppoa, kokeile ihmeessä jos kiinnostaa yhtään :)

      Poista
  3. Onko sulla kokemusta, miten väri pysyy pesussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo eli väri pysyy :) Jos epäilyttää värin kesto niin kannattaa lisätä etikkaa huuhteluveteen tilkka (pehmentää pestävän tuotteen ja kiinnittää väriä lisää) :) Itse pesen nykysin aina kaikki tuotteet niin juuri sen pehmeyden takia. Mutta väri pysyi siis pesussa ennen kuin aloin tehdä näin :) VoiVista joskus ohjeen nappasin :)

      Poista
  4. Vautsi, toi oranssi on järisyttävän ihana. Itsekin olen vahvojen värien ystävä, vaikkakin useasti sekoitettuna tylsiin harmaisiin,luonnonvalkoiseen tai mustaan. Mutta elämässä pitää olla väriä. Onnistuisikohan puuvillan tai bambun värjäys? Kesällä viimeistään pitää mökillä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja joo noista vahvoista väreistä tulee upeita ku yhdistää esim mustaan :)
      Ja siis kool aid tarttuu luonnonkuituihin, ei keinokuituihin eli olettaisin et noitakin voi värjätä :)

      Poista
    2. Kool Aidit tarttuu käsittääkseni parhaiten eläinkuituihin, ja kasvikuituihin kuten puuvillaan hieman nihkeemmin. Yhdessä paikassa sanotaan, että onnistuu, toisessa sanotaan että väri pitäs jossain kohtaa "polttaa kiinni" puuvillaan (uuni tai silitysrauta) ja kolmas paikka sanoo, että väriliemi ei puuvillan kanssa kirkastu, eli ei ime väriä samalla tavalla itseensä kuin villa, ja päästää paremmin väriä pois. Eli kokeilemallahan tuo selviää :D Ps. Kivat värit oot saanut aikaan :)

      Poista
    3. Hei Anni, superkiitos selvennyksestä :) hyvä, että huomasit mitä on puhuttu ja korjasit :) olisi kurjaa jos toinen joutuisi pettymään tässä mun takia, joten ihanaa että huomasit korjata :)

      Niin ja kiitos värikehuista myös :)

      Poista
  5. Ihanan värisiä lankoja, etenkin tuo sinivihreä <3 Pitää varmaankin joskus itsekin kokeilla tätä koolaamista, kun värit on noin ihanan pirteitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) se on aina niin hauska huomata, et väritys mikä ei ollut omasta mielestä niin kiva niin toinen tykkää kovasti :) onneksi olemme kaikki erilaisia niin ei mene mitkään langat hukkaan :)
      Ja kannattaa joo! On oikeesti helppoa, saa tehtyä persoonallisia lankoja ja toi on oikeesti hauskaa :)

      Poista
  6. Kivoja värejä. Pitääkö tässä käyttää kiehuvaa vettä vai riittääkö raanavesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja missään tapauksessa vesi ei saa kiehua. Sankoon jossa kastelin vyyhdit laitoin kylmää vettä. Ja kattila missä nämä tein oli sellainen, että vesi höyryää mutta ei missään tapauksessa kiehu. Jos vesi kiehuu, lanka voi huopua ja mennä pilalle.

      Poista