maanantai 31. heinäkuuta 2017

Lollipop-sukat

Nämä olivat sukat joissa uskaltauduin jälleen kokeilemaan uutta ohjetta, joka oli vielä englannin kielinen ja sen lisäksi uutta lankaa. Näistä piti tulla miehelleni toiset sukat nyt hetkeen mutta hän totesi, että hänellä on tarpeeksi sukkia hetkeksi eli nämä lähtivät sitten myös tyksiin syöpäosastolle. Vaikka näissäkin sanon, että kokeilin uutta ohjetta niin oikeasti näissäkin sukissa on ohjeesta vain ja ainoastaan tuo mallineule varressa. Ohjeiden langat tai koot ovat yleensä niin erilaisia, kuin mitä itse teen joten on pakko soveltaa. En ymmärrä miksi en ole aiemmin tätä tajunnut tehdä. Ohjeita maailma pullollaan ja kaiken voi soveltaa loppujen lopuksi itselle toimivaksi.
Vieläkin välillä rupeaa hymyilyttämään, kun joku laittaa kuvan sukista jotka on muokattu alkuperäisestä ohjeesta hyvin erilaiseen sukkaan ja tajuan itse vasta siinä vaiheessa, että ainiin kun noinkin voisi tehdä. Että vaikka sitä vuosia onkin jo neulonut niin silti edelleen tulee niitä ahaa-elämyksiä ja tajuaa, että niitä muitakin malleja voisi soveltaa kuin niitä tuttuja..

No niin tai näin, lollipop on mallineuleena helppo ja suurimmaksi osaksi se on pelkkää joustinneuletta. Mallineule on 14kerrosta pitkä ja siinä on vain kaksi kerrosta jotain muuta kuin joustinneuletta. Netistä löytyy hyviä sanastoja, joilla mallineuleen saa käännettyä joten sekin pienentää omalta osaltaan kynnystä kokeilla englannin kielistä ohjetta.

Flotte Socke oli lankana pehmeää ja miellyttävää neuloa, kierre olisi voinut olla jämäkämpi mutta tykkäänkin todella tiukkakierteisistä langoista. Lanka on nallen paksuista joten sen kautta helppo soveltaa puikkokoko ja tarvittavat silmukkamäärät ym oleelliset neuloessa. Lankaa on vielä muutama kerä jemmassa, samoin kuin joitain muitakin Flotte Socken lankoja, joten niistä tehtyjä töitä on myös odotettavissa nähtäväksi jossain välissä

Lollipop-sukat
Lanka: Flotte Socke Spicy 6fach
Puikot: 3mm
Ohje: http://www.ravelry.com/patterns/library/lollipop-7
Varressa 56silmukkaa. 1o1n-joustinta 10krs ja sen jälkeen mallikerta toistuu 4x varressa ja sitten vielä 10krs joustinta. Tämän jälkeen vielä 3krs oikeeta ennen kantapäätä ja lisäsin viimeisellä kerroksel 1s per puikko.
Kantapäässä 15nostettua silmukkaa eli 30kerrosta yhteensä, 4reunasilmukkaa ainaoikein joka kerroksella (myös ne ekat neulotaan ainaoikein).
Koko: 43/ jalkaterän pituus 28,5cm


2 kommenttia:

  1. Upeat, ihanan tummat sukat! Ja todellakin ns miehiset, noita miehille kivoja malleja on tosiaan melko vaikea löytää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Flotte sockella on mukavan erilainen lankakartta ja kivan hillittyjä värimaailmaltaan :)

      Poista