maanantai 3. heinäkuuta 2017

Suomi-sukat

Viime postauksessa kerroin vieneeni tyksin syöpäosastolle sukkia. Päädyin tekemään vielä muutamia lisääkin sinne, kun noita lankoja riittää. Sukat on paljon helpompia tehdä, vaikka on väsynyt ja ei mitään erikoista ohjetta jaksa seurata. Paljon pitäisi muutakin neuloa mutta yksinkertaisesti tämä väsymys saa aikaan sen, että ei vain jaksa opetella uutta niin paljon nyt. Siksi sukat ovat hyvä vaihtoehto saada lankavarastoa pienemmäksi ja kun tarvitsijoita ikävä kyllä tyksissäkin riittää.

Näissä sukissa päädyin käyttämään novitan maamme-raitalankaa. Lanka on paljon jakanut mielipiteitä somessa, sillä ihmiset ovat ajatelleet langan olevan eri värinen sävyiltään. Valkoinen on kuulemma väärän värinen heidän mielestään ja mielenkiintoisimpia ovat olleet näkemykset, että valkoinen oli eri värinen siellä kaupassa mutta tuotuaan kerän kotiin muuttui se likaisen valkoiseksi.. Tämä on asia missä huomaan olevani iloinen värisokeudestani. En jaksa takertua tuollaisiin pikkuseikkoihin, kun muutenkin näen värit ihan miten sattuu. Lanka oli mielestäni miellyttävää neuloa ja laatu oli tasaista ja solmuja ei ollut. Ainoa mikä hieman yllätti oli, että tästä langasta ei tullut tasaraitaa niinkuin normaalisti novitan 7veljestä raitalangoista. Se ei kuitenkaan haitannut vaan näyttää itseasiassa aika kivalta.

Suomi-sukat 
Lanka: Novita 7veljestä maamme-raita
Puikot: 3,5mm
Ohje: Luo 52silmukkaa ja neulo 1oikein 1nurin-joustinta 10kerrosta. Sitten alkaa broken seed-mallineule eli 
1krs: kaikki oikein
2krs: 1oikein, 1nurin
3krs: kaikki oikein
4krs: 1nurin, 1 oikein
Toista kerroksia haluamasi määrä. Itse tein vielä yhden oikean kerroksen ennen nilkan joustinta. Broken seed-neulos on löysähkö malliltaan eli jos haluat istuvat sukat kannattaa vähentää hieman silmukoita normaaliin nähden ja jos teet vain varren tätä, kannattaa tehdä nilkkaan resori. Pysyy paremmin ylhäällä.
Kantapää on vahvistettu kantapää ja kantapään korkeus laskettu nostetuista silmukoista. Niitä on 14 ja kantapään reunasta poimittuja silmukoita 15. Tein näissä kantapäässä reunasilmukoilla 2aina oikein. Aina myös ensimmäinen silmukka oli oikea silmukka.
Jalkaterän pituus: 28cm
Langan menekki: 134g


1 kommentti:

  1. Olipa kivan näköinen sukkana tuo lanka, pitääpä napata ostoskoriin seuraavalla kauppakäynnillä ☺

    VastaaPoista