maanantai 17. heinäkuuta 2017

Keskosille neuletöitä-keräys

Vanha kaverini liitti minut joku aika sitten facebookissa ryhmään nimeltä keskosille neuletöitä. Siellä moni oli innostunut neulomaan ympäri suomen pikku potilaille ja moni harmitteli, kun postittaminen maksaa niin paljon mutta esimerkiksi ärrä-pakettina ei voi sairaalalle postittaa mitään. Mikä on siis ihan ymmärrettävää, koska paketit pitäisi hakea ärrältä ja sairaaloiden osastoilla on tärkeämpää työtä tehtävänä, kuin ravata paketteja hakemassa. Niin ihania, kuin ne neuleet siis ovatkin, on hoitohenkilökunnan tärkein tehtävä kuitenkin luonnollisesti ne pikku potilaat siellä keskolassa.

Itsehän olen vielä tällä hetkellä kotona ja aikani mietin itsekseni, että jos kerta halukkaita neulojia tyksinkin keskolaan löytyy niin miksi en järjestäisi keräystä sitä varten. Itse pystyn kuitenkin (ainakin vielä toistaiseksi hakemaan kotimme läheltä sekä ärräpostit, että normaalit postipaketit. Saapi tosin nähdä miten tämä tulee muuttumaan, sillä posti sulkee lähipostimme mistä on saanut ennen hakea esim kaikki matkahuollonkin paketit.
Mutta kuitenkin, lupauduin järjestämään keräyksen ja se on nyt tämän hetken suunnitelmien mukaan lokakuun loppuun asti pystyssä. Saatan jatkaa sitä jos aikaa ja energiaa riittää ja riippuen, koska pystyn palaamaan takaisin töihin yms.

Kävin tuossa 30.6 viemässä ensimmäisen satsin keskolaan ja reaktio oli hämmentyneen ilahtunut. Kerroin, että olimme oh:n kanssa sopineet, että vien pienen satsin kerrallaan, koska varastointitilaa ei sairaaloissa ole tarpeeksi muutenkaan, saati sitten hyväntekeväisyyttä varten. Ajattelin sitten, että tämä satsi on tarpeeksi pieni mutta hoitaja totesi nyt jo tulleen valtavasti neuleita. Pipoja oli arviolta 25kpl, nuttuja 2kpl ja 1kpl sukkia. Keskolassa pyydettiin erityisesti vain pipoja ja nuttuja ja pipoja ehtikin tulla kiitettävästi. Suurkiitos kaikille neulojille ja jatketaan samaa rataa. Pidetään omalta osaltamme huoli myös näistä pienistä ihmisenaluista!

Samalla vein jälleen muutaman parin aikuistenkin villasukkia tyksin aikuisten syöpäosastolle ja sieltä tuli kiitoksen lisäksi palautteeksi, että he eivät tarvitse juuri nyt lisää sukkia. Mahtavaa kuulla, että sinnekkin on niin moni muukin tehnyt sukkia, että tarve on täyttynyt! Kiitos kaikille teille tuntemattomille, jotka myös sinne neuloitte!

Instagramissa voitte seurata muuten keräystä myös. Sieltä löytyy hästägeillä #neuleitakeskosille ja #keskolaanneuleita. Siellä ei ole vielä muiden kun minun laittamia mutta jospa muutkin instagramin käyttäjät, jotka keskosille neulovat innostuisivat laittamaan samojen tägien alle kuvansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti