maanantai 3. elokuuta 2015

KyJy:nro 2, Valepalmikkosukat

Joskus viime vuonna innostuin kool aidaamaan lankoja ja tämä lanka on sen peruja. Tein tästä langasta jo yhdet lasten valepalmikko-sukat ja lanka jäi pyörimään varastoon. Jotenkin en osannut päättää mitä tästä vielä tekisin ja mihin lanka itsessään edes riittäisi.
Nyt kun teen neuleita lastensuojeluun, päädyin sitten tekemään nilkkasukat tästä. Moni nuori on tuntunut innostuvan nyt vallan nilkkasukista ja siksi ajattelin, että eiköhän näillekkin joku käyttäjä löydy. Ja näihin sukkiin saikin langan upotettua hyvin.

Kuvissa sukkien alla on pyyhe, joka on puhdas. Huomasin vasta tätä kirjottaessani, että pyyhkeessä on tahra (mikä itseä häiritsee nyt, mutta..) ja koska sukat ovat eri osoitteessa tällä hetkellä, en voi ottaa uusia kuvia. Joten nämä saavat nyt kelvata. Koittakaa huomata ne sukat vain kuvassa :D
Valepalmikko-nilkkasukat
Aloitus: 21.6
Valmis: 22.6
Lanka: Kool aidattu 7veljestä
Puikot: 3,5mm
Koko: 38/39
Paino: 76g
Ohje: Varressa tuttu viidellä jaollinen valepalmikko. Silmukoita 50 ja mallikertana:
1-3krs: 2nurin, 3oikein
4krs: 2nurin, nostetaan yksi silmukka neulomatta ja neulotaan kaksi oikein. Sitten nostetaan se nostettu silmukka kahden oikean silmukan yli.
5krs: 2nurin, 1oikein, langankierto, 1oikein.
 Kantapäähän mentäessä kavensin kaksi silmukkaa pois, joten kantapäässäkin oli se normaali 24silmukkaa ja 24kerrosta. Jalkaterässä sitten käytössä 48silmukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti