maanantai 17. elokuuta 2015

KyJy nro:5 Nilkkasukat

Novitattomat neulojat-ryhmässä facebookissa järjestettiin kesäiset nilkkasukat- niminen sukkavaihto.
Osallistuin mielenkiinnolla tähän, koska halusin saada vielä jonkun toisen tekemät sukat itsekkin. 

Tässä sukkavaihdossa sain kuulla, että sukkien saaja pitää pastelliväreistä sekä valkoisesta. Värisokeena sitten lähdin yrittämään pohtia MIKÄ väri ylipäätänsä on pastelliväri. Ja eipä selvinnyt loppujen lopuksi lainkaan. Eli lukijat, osaatteko te selventää varmaksi mitkä oikeasti ovat pastellivärejä? Jos on antaa joku konkreettinen esimerkki esim langasta, mikä on pastellivärinen niin olisin kiitollinen :) 

Loppujen lopuksi päädyin valitsemaan langaksi ihanan pehmeän valkoisen teetee pallaksen. Ja näitä sukkia neuloessa tuntui, kuin neuloisi pumpulia. Niin unelman pehmeät sukat tuli. Tässä langassa huomasi tosin sen, että miten hankalampaa on neuloa jos se kierre on "liian" löysä. Tuntui, että koko ajan meinasi jäädä niitä säikeitä ohi, että ei saanutkaan koko silmukkaa puikolle vaikka niin luuli. Tämä lanka ei todellakaan sopinut sellaiseksi "katselen tässä telkkaria samalla, kun neulon"-langaksi. Mikä tuntui hassulta, sillä yleensä malli on se mikä vaatii keskittymään kunnolla eikä itse lanka.

Pumpulipilvisukat
Lanka: Teetee pallas
Ja tässä vielä suora lainaus ylläolevasta linkistä:
"Pitsineuleen langankierrot ja kavennukset tehdään parittomilla kerroksilla. Parilliset kerrokset neulotaan toistamalla 3 o 1 n.
1. krs: Langankierto, ylivetokavennus, 1 o, 1 n.
3. krs: 1 o, lk, ylivetokavennus, 1 n.
5. krs: 1 o, 2 o yhteen, lk, 1 n.
7. krs: 2 o yhteen, lk, 1 o, 1 n." -Lähde: Ulla 02/14: Heel & toe-
Paino: 63g
Puikot: 3mm
Aloitus: 9.7
Valmis: 24.7
Koko:39 /Jalan pituus: 25cm

Niin ja muuten, kuvissa näkyvä pyyhe sukkien alla on oikeasti puhdas. Huomasin vasta sitten, kun sukat lähetin eteenpäin, että pyyhkeessä oli tahra mikä ei ollut lähtenyt pesussa joten uusia kuvia en enää saanut otettua. Pahoittelut tästä.

2 kommenttia:

  1. Onpa kivat! Googlen kuvahaku antaa aika hyvän tuloksen sanalla "pastellivärit"! Tuollaisia hattaran ja vaahtokarkin värisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava että tykkäsit :) ja koitin googletellaki, mut taisin käyttää liian laajoi hakusanoi ni ei tullu mitää kunnon tuloksia :o kiitos vinkistä :)

      Poista