maanantai 8. toukokuuta 2017

Woffelisukat

Lupasin aikoinaan äitini miehelle tehdä villasukkia ja itseasiassa lupasin tätä uudestaan vielä äitini sairastamisen pahentuessa. Aiemmin äitini oli se, joka sukat miehelleen teki ja jotenkin ehkä vähän hölmösti yritin siinä lohdutella, että kyllä niitä sukkia vielä tulee vaikka meidän äidin vointi huononi. Ihmeellinen logiikka siinä surun keskellä ihmisellä kyllä on. Ei todennäköisesti kyllä ollut oikeasti meidän äidillä murheena, että miten nyt villasukat, kun hänestä aika jättää.. No mutta niin tai näin, tämä lupaus mielessäni duosta aikaisemmin monsterihousut tehtyäni, totesin langan olevan ihanan tuntuista ja värityskin oli aivan erityisen kaunis joten halusin siitä tehdä T.lle sukat. 

Malliksi tässä vauva-arjessa oli pakko valita joku helppo ja aivoton, kuvio jota ei tarvitse koko ajan kytätä kaavioista vaan voi vaan neuloa. Voihan villasukka-ryhmässä olin jo useampaan otteeseen törmännyt tälläiseen kevennettyyn woffeli-malliin ja se olikin sopivan helppo tähän sukkapariin. 

Näissä sukissa jännitin erityisesti sitä, että onnistuuko sukan koko vai ei. Äitini oli kertonut T.n jalan koon kohdalla vain "kapea 41, vähän pidempi kuin omasi ja minun ja aika saman kokoinen kuin N.nän on". Tällä kuvauksella himpun verran vaikeaa olla varma onnistuuko sukkien koon arpominen, kun en halunnut paljastaa T.lle sukkien olevan tulossa.
Ihme ja kumma, arpapelillä onnistuin saamaan koon nappiin ja T ilahtui sukista kovasti.

Woffelisukat
Ohje: 1oikein, 1nurin-joustinta haluttu määrä ja sitten pintaneuleen vuoro:
1-2krs: kaikki oikein
3-4krs: 2oikein, 2nurin. Toista kerroksia haluamasi määrä ja sitten haluamasi kantapää. Nilkkaan ei tarvitse erikseen joustinta.
Lanka: Novita duo
Puikot:3,5mm
Koko: kapea 41, jalkaterän pituus 26,5cm
Langan menekki: -125g2 kommenttia: