maanantai 24. huhtikuuta 2017

Junasukat

Tuon meidän minin jalka on kasvanut ihan hirmuista vauhtia ja tuntuu, että kaikki sukat ovat nyt jo koko ajan pieninä. Lisäksi kiinnitin huomiota, että vaikka poikamme on todella pitkän ja laihan mallinen (tullut isäänsä ilmeisesti) niin sukat, joissa on koko varren matkan sama silmukkamäärät, ovat liian kireitä ylhäältä ja helposti painavat sitten jalkoihin painaumat. Poikaa tämä asia ei tunnu häiritsevän mutta näin äitinä koin tämän ongelmaksi. Siksi päätin kokeilla tehdä junasukkien varren niin, että alussa on 4silmukkaa enemmän kuin normaalisti ja kaventelin sitten nilkkaa kohden tultaessa 4 ylimääräistä silmukkaa pois. Ja kappas tämähän oikeasti toimi. 

Näissä on siis varren viimeisen nurjan kohdalla kavennettu yksi silmukka jokaiselta puikolta pois niin, että jäljelle jäi 40silmukkaa ja loppusukan tein sillä silmukkamäärällä. Ja meillä tämä on toiminut hyvin, sukat saa nyt vieläkin paremmin lahkeiden jne päälle ja kuten olen aiemminkin jo todennut, niin riittävän pitkä varsi niin sukat pysyvät myös ylhäällä. 

Sain viimeksi palautetta pojalle tekemistäni jules-sukista, että ovat menneet kauhean näköiseksi pinnasta ottaen huomioon, että vauvat eivät kävele. Tähän pakko todeta, että kuvia olen ehtinyt sukista ottamaan nyt vasta niiden oltua käytössä ja se, että vauva ei kävele ei tarkoita, että vauva vain makaisi paikoillaan ja jalat eivät mitenkään liiku. Tätä kirjoittaessa meillä kuitenkin ryömitään, heilutellaan jalkoja kokolattiamattoa vasten ja hinkataan jalkoja toisiaan vasten. Lisäksi jules-sukat olivat ottaneet useampaan otteeseen jo pahasti kiinni untuvapussin tarroihin, joka tietenkin vaikuttaa sukan ulkonäköön. 

Junasukat 8-10kk ikäiselle
Ohje: Varressa 44silmukkaa, joilla normaalia junasukan vartta kunnes tulee viimeinen nurja kerros varresta. Siinä 4silmukkaa kavennettu tasaisesti ja lopuilla 40silmukalla varsi ja loppusukka normaalisti. Jalkaterän pituus on näissä 11,2cm ja todella toivon näiden menevän loppukevään. 
Lanka: Nalle, suomenlipun sininen
Puikot: 3mm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti