maanantai 22. toukokuuta 2017

Wellenmusterit

Näiden sukkien lanka on hyvä esimerkki siitä, miten hitaasti lämpenevä olen joillekkin väreille. Olen tosiaan värisokea ja se vaikuttaa omalta osaltaan värimieltymyksiin mutta tämä lanka näytti alusta asti lähinnä siltä, että tämän piti olla novitan sateenkaari-raitalankaa ja joku pesi langan väärin ja siitä lähti värit. Eli käytännössä lanka näytti mielestäni ruman hailakalle. Sitten tästä alkoi näkyä muiden tekeminä ihania sukkia ja aloin pikku hiljaa langalle lämpeämään. Viimeinen niitti taisi olla se, että novita lopetti langan valmistuksen niin tietenkin siitä aloin pitämään. Kuten sanottua, hitaasti lämpenevä olen. Tätä kerää ei tietenkään voinut silti ostaa silloinkaan vaan vasta sitten, kun mistään ei tätä sävyä enää löytynyt. Logiikka, tiedän.. sitä ei ole tässä asiassa. Tokmannilta löytyi kuitenkin hyllystä yksinäisenä vaahtokarkki-kerä, joten se piti pelastaa meille. 

Tällä hetkellä olen niin koomassa, että neulottavien mallien pitää olla todella helppoja. Väsynyt olen tietenkin vauvavuoden takia, niinkuin kaikki muutkin tuoreet vanhemmat. Meillä tosin väsymystä lisää se, että poika ei nuku. Ja koska poika ei nuku, en nuku minäkään. Joten tosiaan siitä syystä tähän lankaan valikoitui wellenmuster sukkien malliksi. Mukavan helppo mutta silti koko ajan tapahtuu jotain niin, että ei tule tylsäksi. 

Wellenmuster sukat
Lanka: 7veljestä raita: Vaahtokarkki
Puikot: 3,5mm
Ohje:  52 silmukkaa.
Alkuun 1oikein, 1nurin-joustinta 10kerrosta.
Sen jälkeen alkaa mallineulos, joka on 6lla jaollinen. (Tarkoittaa siis sitä, että silmukoita täytyy olla 6lla jaollinen määrä, jotta malli toimii)
1-3kerros: 3oikein, 3nurin. 
4-6kerros: kaikki nurin.
7-9kerros: 3nurin, 3oikein.
10-12 kerros: kaikki oikein.
Toista kerroksia haluamasi määrä ja tee nilkkaan joustinta myös. Itse kavensin viimeisellä mallineuleen kerroksella silmukkamäärän 48silmukkaan ja sillä tein joustimen nilkkaan. 
Kantapää minun normaalikantapääni eli vahvistettu kantapää 24silmukalla. Kerroksia sama määrä kuin kantapäässä silmukoita ja vahvistetusta kantapäästä kerrosmäärä on helpointa laskea noista nostetuista silmukoista. Eli kun niitä on puolet kantapään silmukkamäärästä, on kantapäässä sama määrä kerroksia kuin silmukoita. 
Eipä näissä muuta ihmeellistä oikein, kantapään kavennukset tehty jaolla 8-8-8 ja kiilakavennukset joka toinen kerros. Kärjessä leveä nauhakavennus ja kaikki ylivetokavennukset tehty näissä sukissa 2oikein yhteen takareunastaan ylivedon sijaan.


Varret pitkinä.

Varret lyhyinä.

Verrokkina muuten kehuttu sukkalanka ja ei niin kehuttu sukkalanka. Yhtä kauan olleet käytössä, kumpiakaan ei oltu kertaakaan vielä pesty. Vasemmalla puolella olevat sukat esittelin täällä: klik ja ovat tosiaan lähes 20e maksaneesta langasta tehdyt. Oikealla puolella luottovalmistajani novitan lanka, joka hyvin paljon halvempaa. Jokainen voi siis kysyä, mistä kannattaakaan maksaa.

2 kommenttia:

  1. Ihunat sukat. Tuotakin ruttuvartta pitäis kokeilla. (: Hjertegarnin 4-säikeistä Sock Wool -lankaa, josta tein aikaisemmin keväällä *sukat* täytyy muuten kehua. Kyseiset sukat on ollu mulla käytössä lähes päivittäin valmistumisesta lähtien ja kerran on pestykin, eikä oo menneet miksikään. :) Eikä oo lanka hinnalla pilattu. Aion ostaa toistekin.

    VastaaPoista
  2. Ihanat ns perussukat 😍
    Tykkään erittäin paljon myös väristä näissä, vaikka olenkin eritoten mustan ystävä ☺

    VastaaPoista