maanantai 5. kesäkuuta 2017

Pertsa perussukat

Meillä oli vuosipäivä tuossa 13.5 ja mieheni on sellainen, joka haluaa lahjojen olevan jotain hyödyllistä. Jotain mikä tulee käyttöön eikä mitään turhaa krääsää mitä varastoidaan jonnekkin hyllyjen päälle, kun ei muutakaan keksitä. Meillä on isohko asunto, jossa on remontti meneillään ja sen takia meillä on pieni muotoinen kaaos täällä. Sitä suuremmalla syyllä piti lahjan olla jotain oikeasti hyödyllistä ja käyttöön pääsevää. Ja mikäs olisikaan käsityöihmiseltä sopivampi lahja ihmiselle, jolla aina palelee jalat ja joka haluaisi käyttää villasukkia kengissäkin mutta kaikki sukat mitä hänelle on ovat liian paksusta langasta ja näin ollen ne eivät kenkiin mahdu. No ne villasukat tietenkin. 

Miehelläni on ohuet nilkat ja siksi sukissa saa hieman vielä miettiä näitä silmukkamääriä. Olen hänelle vasta yhdet sukat aiemmin tehnyt ja nekin olivat eri paksuisesta langasta, kuin mistä nyt tein ja siksi nämä menivät testaa-tekniikalla hyvin vahvasti. Minä, joka siis normaalisti vain otan langan ja puikot ja painan menemään. Mieheni myös on monta kertaa kironnut, kun sukissa (niin normaaleissa puuvillasukissakin kuin villasukissa) on liian lyhyt varsi sen lisäksi, että varret ovat liian löysiä. Eiväthän ne pysy millään hyvällä tahdollakaan ylhäällä silloin. No näissä päädyin testailemaan kunnon mittaista vartta ja lisäsin silmukoita kantapäätä ennen joilla sitten tein jalkaterän kokonaan ja se jopa toimi ja miekkonen oli iloinen eli tavoite saavutettu!

Pertsa perussukat
Lanka: Regia adventure
Puikot: 3mm
Ohje: Luo alkuun 56silmukkaa. Neulo 1oikein 1nurin-joustinta 20cm. Sen jälkeen 3kerrosta kaikki oikein. Lisää viimeisellä oikealla kierroksella joka puikolle 1silmukka. Sen jälkeen kantapää. Kantapäänä näissä on tuttu vahvistettu kantapää, josta laskin kerrokset nostetuista silmukoista. Eli niitä koholla olevia silmukoita, kun oli 15kappaletta niin kantapää oli hyvän korkuinen. Poimin 18s per kantapään reuna ja kavensin joka toinen kerros pois ylimääräiset silmukat. Kärjessä leveä nauhakavennus.
Koko sukan pituus on 28,5cm ja kärkikavennukseni on 4,1cm pitkä. Lankaa jäi vielä jonkun verran eli hyvin riittää tuollainen 150g kerä miesten sukkiin kunnon varrella.4 kommenttia:

  1. Pertsat on parhaat :) Sukissa pitää olla kunnon varsi. Itte tein just kahdet varrettomat ja ihmettelen ittekki mitä järkeä sellaisissa on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä, aina sopii kaikkiin lankoihin ja ei mee langan omat kuviot hukkaan jne :) Ja toimii kunnolla kengissä ja joka paikassa! Ite teen just kans vähä lyhyemmällä varrella kesäsukkaa ja tuntuu, et on ihan hölmö koko sukka :D Niillekkin tosin käyttöä löytyy mutta jotenkin tottunut vain kunnon varsiin :D

      Poista