torstai 18. helmikuuta 2016

Vauvan peitto

Sairaslomalta päivää. Tuli sitten alkava jännetupin tulehdus ja ehdoton käden käyttökielto viikoksi, joten on bloggaaminen ja käsityötkin olleet aika mahdottomia. Käsi oli tuhottoman kipeä ja piti pitää rannetukea 24/7, jopa nukkuessa. Oikean käden käyttökielto kuormitti sitten vasenta rannetta ja lopputuloksena sekin särkee nyt. Huoh. Mutta huomenna kokeilemaan töihin menoa ja todella toivon, että kädet ovat kunnossa ja pystyn olemaan töissä normaalisti. Tuntuu, että tulee hulluksi kotona kun vain makaa eikä saa mitään järkevää tehtyä.

Jäädessäni blogitauolle joulukuussa kerroin, että itselläni on KyJy-15 töitä esittelemättä.. Onnistuin vihdoin löytämään pingotukseen tarkoitettuja neuloja, joten sain vauvan peitonkin pingoitettua. Pakko sanoa, että oli tosi kätevät tuollaiset pingoitukseen varta vasten suunniteltu pingoituslevyt, joita sai järjesteltyä itselle juuri sopivaan muotoon ja kokoon. Ja nuo t-neulat.. ai, että ne oli kivoja ja toimi hyvin! Pingoitusalusta on tälläinen mutta ostin sen ohimennen lankamaailmasta siellä käydessäni: klik mutta pingoitukseen sopivia neuloja ei sitten meinannutkaan löytyä. Joka paikassa tuntui olevan vain tuollaisia pingoitusneulasettejä, joissa on muovimötikässä useampi neula ja niitä neuloja ei saa yksitellen laitettua vaan pitää sen muovimötikän kanssa pingoittaa. Kätevä varmaan johonkin sekin mutta omaan tarkoitukseeni ei kovinkaan hyvä. Täältä näette vielä millaisesta puhun: klik. Sitten tosiaan Anjalinin verkkokauppaan jostain syystä eksyin ja siellä oli vihdoin yksittäisiä kunnollisia pingotusneuloja (klik). Ja voi sitä riemua, kun vihdoin sain niitäkin ja odotinkin malttamattomana pääseväni testaamaan isomman työn kunnollista viimeistelyä. Olen tehnyt vauvan peittoja ennenkin, mutta en ole pitänyt jostain syystä viimeistelyvaihetta niin tärkeänä, jotta olisin välineet tullut hankkineeksi. Nyt sukkablokkeja totuttuani käyttämään, olen huomannut viimeistelyn tärkeyden. Siksi tämäkin peitto sai odottaa viimeistelyä rauhassa.

Vauvan peitto hyväntekeväisyyteen
Lanka: Schachenmayr nomotta: Capriosa
Puikot: 7mm
Aloitus: 13.8
Valmis: 17.10
Paino: 233g
Koko: 57x61cm eli pieni kokoinen ensipeitto
Ohje sovellettuna: klik
 
Peitto pingoituksessa :)

Peitto brion turvakaukalon päällä armeijakoiran esittäessä vauvaa :D11 kommenttia:

 1. Mulla ei ikimaailmassa riittäisi pinna peiton neulomiseen! Muutenkin meinaa mennä hermot, kun töistä ei tule millään valmiita, niin en voi edes kuvitella neulovani mitään näin isoa. :D Onneksi ei olekaan pakko!

  Sulla noita sairasteluja ja muita sattumuksia onkin riittänyt. Toivottavasti ne olisivat nyt tuon jännetuppitulehduksen myötä ohi, ja saisit viimeinkin rauhan niiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä oo niin varma ;) ittellä ei kans pinna edes ajatuksen tasolla kestäis neuloa peittoa mikä alotettais heti täydellä silmukkamäärällä. Oon kyl suunnitellut testaavani itseäni ja tekeväni pojalle sillä tavalla jonkun peiton mutta saa nähdä miten käy :D tääkin on paksulla langalla paksuilla puikoilla kulmasta kulmaan tehty, eli paljon kivempi tehdä ku sellanen mis on heti alkuu joku 150silmukkaa ja sitä tikutat loppuun asti :D
   Nyt teen omalle pojalle ohuemmasta langasta (4mm puikoilla tehtävä) ja tuntuu, ettei tuu valmiiks ikinä :o eli jos päädyt kokeilee niin kokeile ehdottomasti vähä paksummasta langasta ni ei mee hermot :)

   Ja joo tää alkaa olee jo ihan uskomatonta, nyt palasin töihin ja käsi ärty uudestaan et viikonloppu meneeki taas käsituen kaa x( mutta kiitos <3

   Poista
 2. Hitsi, taas vanha oppii uutta. Pingotusneuloja. En ole ikinä kuullutkaan moisista. Itse olen pingottanut ihan perus nuppineuloilla.

  Onko sinulta tutkittu rannekanavaoireyhtymää? Mulla alkoi ekassa raskaudessa vaivata oikea käsi. Tein silloin suuhygienistin töitä. Sormet puutui töissä ja öisin särki kättä. Öisin pidin rannetukea, jotta käsi pysyy oikeassa asennossa. Kortisonipiikkejäkin kokeiltiin, mutta minua ne ei auttaneet.
  Rannekanavaoireyhtymähän on tosi yleinen just raskausaikana, koska kudokset turpoaa ja hermo jää silloin pinteeseen, mutta onneksi se yleensä paranee, kun vauva syntyy ja kudokset pääsee takas normaaliolotilaan. Mulla ei tosin auttanut, kun puoli vuotta esikoisen syntymästä olin taas raskaana :)
  Näistä kivuista kärsin yhteensä 3 vuotta ennen kuin vihdoin pääsin leikkaukseen. Mullahan leikattiin sitten molemmat ranteet saman vuoden aikana. Niin pahasti oli hermokanavat tukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite meinasin kans perus nuppineuloi mut sit luin jostain blogist, et ne oli ruostunu pingotukses ja pilannu pingotettavan työn ni en uskaltanu kokeilla :/ mut noi on kyl kätsyt mut jos oot pärjänny nuppineuloil ni en kyl lähtis kokeilemaan noita välttämät :)

   Ja joo eilen töissä käsi oli tosi pahana ja jouduin menee päivystykseen ni lääkäri totes et ei tunnu jännetupin oireistoa et tarvii huomenna soittaa työterveyteen, et käsi oikeesti kuvataan ultraäänel ja vaikka millä et mitä siel on oikeesti. Puutumista on, koko käden särkyä ja perjantaina ku oli raskas työpäivä niin särki jo kyynärtaipeeseen asti. Tarvii kysyä huomenna lääkäriltä voiko olla tota rannekanavaoireyhtymää sitten.
   Onko sulla kädet nyt kunnossa? Et ootko toipunu leikkauksista hyvin?

   Poista
  2. Juu. Mun molemmat ranteet leikattiin vuonna 2009 eikä ole mitään oireita ollut sen jälkeen. Tein suuhygienistin hommiakin vielä monta vuotta leikkausten jälkeen. Eikä viimeisimmässä raskaudessakaan kädet oireilleet.
   Kysy ihmeessä lääkäriltä voisko olla tuota rannekanavaoireyhtymää. Varsinkin jos sormet puutuu öisin.

   Poista
  3. Hienoa, että leikkaus auttoi todella eikä ongelmat palanneet :)

   Ja tarvii kysyä, tälle viikolle eivät lääkäriaikaa antaneet koska oli saikku tähän päivään asti jo. Huomenna lääkäriaika vihdoin niin jospa huomenna jotain selviää :)

   Poista
  4. Lääkärissä kävin ja diagnoosiks tuli just toi mistä puhuit eli rannekanavaoireyhtymä!

   Poista
 3. Ehkä mä kokeilen The Little Village -blogin ohjeella sitä peittoa, joka neulotaan 25 mm puikoilla vilteistä leikatusta kuteesta! Siinä ainakaan ei ois liikaa kerroksia tai silmukoita mulle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle :'D voi tosin olla "hieman" raskas neuloa ;)

   Poista
 4. Ihana vauvanpeitto.
  Varovasti sen käden kanssa. Jännetuppi on yleensä pitkäikäinen vaiva. Ainakin itselläni... Toivottavasti saat käden kuntoon ja pääset taas nauttimaan käsitöidenkin tekemisessä täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja joo huomenna taas yhteys lääkäriin, että onko tämä nyt sittenkään jännetupin tulehdusta vai mitä tää oikein on.. :(

   Poista