tiistai 9. helmikuuta 2016

Sateenkaarta ja vauvan neule pohdintaa

Päivä kerrallaan sitä yrittää jaksaa neuloakkin, rentouttaa kuitenkin. Mieli sen verran matala ollut, että kaipasin puikoille jotain piristävää. Keskeneräisiä on tuhat ja sata ja nekin täytyisi jossain välissä tehdä mutta nyt ei energia riittänyt niihin. Tämä lankakerä jotenkin tuntui huutavan lankavarastostani piristävillä väreillään ja tutulla ja turvallisella paksuudella. Joten tuli sitten valittua jälleen puikoille tuttu ja turvallinen novitan 7veljestä raitalangan sateenkaari versio. 

Yksi siskoistani pyysi syksyllä jo neulomaan polvisukat hänelle. Mittoja hän ei kuitenkaan koskaan ehtinyt ilmoittaa joten tein nämä korvaavaksi hänelle. En halua tehdä isoa työtä ilman kunnollisia mittoja, jotta ei tule tehtyä turhaa työtä tuotteen ollessakin väärän kokoinen. Jospa häntäkin vähän piristää nämä ihanat värit. Ainakin toivon mukaan.

Nyt on puikoille hypännyt jo omalle vauvalle myös ensimmäiset sukat. Rakenneultrassa käytyämme uskaltaa jo luottaa siihen, että toisella on kaikki hyvin ja uskaltaa alkaa neuleitakin koittamaan tehdä. Vielä kun kivut alkaisivat hellittämään käsistä, niin saisi neulottua nopeammin ja enemmän. No mutta onneksi tässä on vielä aikaa hyvin, onhan laskettu aika vasta kesäkuussa :) 
Kovasti olen suunnitellut vauvallekkin tekeväni kaikkea mm. kaksi eri peittoa on suunnitelmissa ja tarvitsisi lapaset ja villahousut tehdä. Lisäksi olen pongannut erilaisia ihania pipo-malleja sekä huiveja, että kaulureita. Vielä kun saisi päätettyä mitä niistä haluaa tehdä. Eniten mietityttää tuo vauvan koko asia. Rakenneultrassa raajojen koko viittasi siihen, että tulee mieheeni kokonsa puolesta eli valmiit ohjeet esim housuihin eivät välttämättä toimi lainkaa. Miten te lukijat olette tämän asian ratkaiseet? Teettekö vain isomman koon mukaan ja toivotte parasta? Sen varaan en uskalla laskea, että vauvan synnyttyä kauheasti ehdin neulomaan ja siksi koitankin jo nyt saada vähän varauduttua ennakkoon pikkuisen ensimmäiseen talveen. Eli kaikki vinkit aiheeseen liittyen ovat oikein tervetulleita ja otetaan ilolla vastaan :)

Sateenkaari sukat
Lanka: Novita 7veljestä raitalanka, sävy:sateenkaari
Puikot: 3,5mm
Aloitus: 26.12.2015
Valmis: 30.1
Paino: 102g
Koko: 38, jalkaterän pituus 24cm
Ohje: Varressa 50silmukkaa ja pitsikuvion eli valepalmikon ohje:
1-3krs: 2nurin, 3oikein. Toista koko kerros loppuun.
4krs: 2nurin, nosta yksi neulomatta, neulo kaksi oikein. Tämän jälkeen vedä nostettu silmukka kahden oikein neulotun silmukan yli. Toista koko kerros loppuun.
5krs: 2nurin, 1oikein, langankierto, 1oikein. Toista koko kerros loppuun.

Kantapäähän kavensin silmukat niin, että kuvio jatkuu jalkaterässä mutta kantapäähän tuli vain normaali 24silmukkaa (normaalisti teen tämän kokoiset sukat 48silmukalla eli kantapäähän tulee puolet tästä.) ja kantapäässä kerroksia on myös 24 eli nostettuja silmukoita näkyy oikealla puolella 12. Kantapään kavennusten jako on 8-8-8. 

Kärkikavennuksena tein leveän nauhakavennuksen mutta ylivetokavennuksen sijaan neulon kaksi oikein yhteen takareunoistaan. Näyttää mielestäni paremmalta niin.22 kommenttia:

 1. Mä tein varmuudeksi reilumpaa kokoa, kun tyttö oli vauvaiässä. Siinä vaiheessa kasvu on niin vauhdikasta, ettei justiinsa sopivia kannata ees tehdä, kun ne on hetkessä pienet. :) Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 2. Itse neuloin odotusaikana Novitan ohjeella vauvallemme villahaalarin. Tein koon 56 ohjeella, mutta lopputulos oli noin kokoa 74. Eikä ollut käsialavirhe, koska käskettiin mitata sentteinä. Netistä löytyy laskureita, joilla voi arvioida vauvan painoa ja pituutta tietyn ikäisenä. Tosin meidän nappula oli paljon isompi syntyessään, kuin ultrat olisivat antaneet olettaa. :) Itse odottaisin siis syntymään asti. Jos kaikki vaan menee hyvin, niin mainiosti ehtii neulomaan vielä kun vauva on pieni. Tsemiä loppuaikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tätä pohdin, että miten isoja noi koot noissa neuleohjeissa oikeesti onkaan :) kiitos vinkistä! Ja toivotaan, että olet oikeassa ja neulomisellekkin löytyy vielä aikaa kaiken muun tohinan keskellä :) talo ja piha kuitenkin hoidettavana vauvan lisäksi, joten kiirettä voi kyllä olla.. mutta sen näkee sitten, kiitos vielä :)

   Poista
 3. Tein isomman koon. :) Housuissahan vaikka lahjetta voi jatkaa pidempään helposti, vaikka tekisikin pienemmän koon.

  VastaaPoista
 4. Jos noista sukista ei piristy, niin ei sitten mistään. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että olet oikeassa :) tässä ollut vain hänellekin niin rankkoja aikoja, että en olisi sata varma, että sukat riittävät piristämään mutta toivottavasti olet oikeassa :) ja tervetuloa lukijaksi :) käyn tutustumassa sun blogiin kanssa seuraavaksi :)

   Poista
 5. Minä tekisin koon isompana. Mielummin liian iso, kun kyllähän se vauva kasvaa. Meillä ainakin isokokoisella vauvalla oli moni "vastasyntyneen" kokoa oleva jo liian pieni heti alkuunsa. Toki riippuu käsialastakin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää kokemuksiakin :) kiitos vinkistä :)

   Poista
 6. Vauvanvaatteissa on se hyvä puoli, että vaikka tekisi vahingossa vähän liian ison, niin kyllä se pikkuinen siitä kasvaa vaatteeseen sopivaksi :) Eli mieluummin reilu kuin liian pieni, näin olen ajatellut vauvoille sukkia tehdessäni :)

  VastaaPoista
 7. Vauvoille en yleensä tee ihan pienimmän koon mukaan. 3kk tai 6kk kokoisia vaatteita teen. Ei ole kiva, jos ison työn jälkeen huomaa, että vaate on jo valmiiksi liian pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, parempi kuitenkin liian iso kuin aivan liian pieni. Menee työ hukkaan muuten :/

   Poista
 8. Onnea vauvasta! Tsemppiä ja jaksamista kaiken keskellä <3 tein viimeksi kummitytölle villahaalarin ja tein suoraan kokoa 60-70, menee vastasyntyneelle reiluna ja sitten vähän pidempään.

  VastaaPoista
 9. Pirteän väriset on sukat. En osaa tuohon vauvan neule -asiaan todeta muuta kuin, että vauvat tuppaavat kasvamaan nopeasti. Bodyt ynnä muut jää äkkiä pieniksi. Eli sanoisin, että isompi koko kannattaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja oikeassa oot, kasvu on kyllä nopeaa. Täytyy katsoa mitä tässä keksii nyt tehdä :)

   Poista
 10. Ihastuttavat sukat. Piristävät kummasti mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva kuulla :) kiitos kommentista ^.^

   Poista
  2. Tsemppiä vauvanodotukseen. Itselläni ei ole omia lapsia, joten olen tosi hyvä neuvomaan... Mutta siskoilleni tein aina vähän reilumpia ja jonkun jujun jolla sai vaatetta pidettyä ensin pienempänä ja sitten vaavelin kasvaessa siirtää esim nappiriviä väljemmäksi.

   Poista
  3. Kiitos :) Ja toi kuulostaakin kätevälle vinkille, kiitos :)

   Poista