keskiviikko 14. lokakuuta 2015

KyJy nro.7: raitaa raidalla

Facebookissa on pitkin kesää ja alkusyksyä pyörinyt ns. räsymatto-sukat. Ihmiset ostavat kalliita raitalankoja yhdistääkseen niitä yhdessä. Osa on ollut todella kivan näköisiä, osa aika outoja.

Itsellä jäi pyörimään tuota regian stripemaniaa edellisen postauksen sukista, joten päätin minäkin kokeilla tätä raitaa raidalla-yhdistelmää. Stripemanian kaveriksi valikoitui varastostani novitan 7veljestä raitalankaa, se sini-harmaa-raidallinen. Ja omalla tavallaan näistä tuli ihan hauskat. Novitan lanka oli hieman karheampaa, kuin regia joten regian ansiosta sukista tuli pehmeämmät. Mutta Novitan lanka taas oli jämäkämpää ja jotenkin paremmin muodossaan pysyvää, joten se toi sitten taas sukkiin sen ominaisuuden, että eivät ole aivan lötköt. Mielenkiintoista huomata, miten eri valmistajien langat käyttäytyvät yhdessä.

Näitä kuvatessani huomasin jälleen ongelman värisokeuteni kanssa. En näe yhtään näissä kuvissa värejä näköjään niin kuin mitä ne oikeasti ovat. Ja ongelmana on, että en tiedä johtuuko se liian kirkkaasta valosta vaiko siitä, että minä en niitä värejä vain näe. Huoh. Ota tässä nyt sitten selvää taas :)

Nämä menevät jälleen siihen turun lastensuojelun keräykseen, johon olen jo muitakin neuleita tehnyt.


Raitasukat
Lanka: Novita 7veljestä raitalanka sekä Regia stripemania.
Puikot: 3,5mm
Paino: 59g.
Aloitus: 16.8
Valmis: 26.8
Koko: 28/29


2 kommenttia: