maanantai 15. tammikuuta 2018

Lämmikettä

Olen tosiaan yrittänyt ottaa tavoitteeksi neuloa tuota jättimäiseksi paisunutta lankavarastoani pienemmäksi. Tämä lankavaraston kasvaminen tuntuu olevan neuloosiin hurahtaneiden ihmisten ongelma yleisemminkin. Osalle se on positiivinen ongelma ja osalle negatiivinen. Muuttaessani oli varastoni enemmän negatiivinen, kuin positiivinen ongelma. Tavaraa oli muutenkin ihan liikaa ja sitten tuo varasto. No mutta nyt kotona lapsen kanssa ollessa, on tuo varasto ollut kuitenkin positiivinen asia. Tuilla eläessä ei todellakaan ole rahaa mihinkään ylimääräiseen, joten on ollut kiva voida kaivella omia varastoja ja neuloa vapaasti sieltä mitä haluaa.
Nämä kaksi pipoa ovat tälläisen lankavaraston kolppauksen lopputulos. Yksi kerä regian iglu color-lankaa upposi lähes kokonaan näihin ja olen itse todella tyytyväinen lankavalintaan. Toki merino- jne langat olisi vielä pehmeämpiä lankoja pipoihin mutta yllättävän pehmeä tämä on sukkalagaksi. Toinen näistä pipoista on menossa jälleen sillankorvan ensisuojaan ja toisen pidän itse. Tajusin näet syksyllä, että tässä on kaikille muille tullut tehtyä ja oma pää meinaa jäädä ilman lämmikettä. Joten nyt, kun vihdoin löysin ohjeen, jolla saa hyvän pipon omaan "jätti päähäni", pakko oli tehdä tämä toinen itselle.Joustinpipot
Lanka: Regia Iglu Color
Puikot: 3,5mm 40cm pyöröt sekä 3,5mm sukkapuikot
Koko: L/XL
Kohteet: Itselleni sekä hyväntekeväisyyteen.
Ohje: Luo 112s. Neulo 2o 2n-joustinta, kunnes pipon korkeus on 25cm. Sitten aloita kavennukset: neulo jokaisen 2o kohdalla 2o yhteen ja 2n kohdalla 2n yhteen. Silmukkamäärä tippuu 56silmukkaan. Sen jälkeen neulo 1o 1n-joustinta 2cm. Sen jälkeen neulo 2 o yhteen koko kierroksen ajan. Silmukkamäärä tippuu 28silmukkaan. Neulo 1krs kaikki oikein ja sen jälkeen kierroksen verran 2 o yhteen. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmuokoiden läpi ja päättele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti