maanantai 29. tammikuuta 2018

Isänpäivälahja

Kirjoitan näitä päivityksiä silloin, kun koneelle ehdin istahtaa ja ajastan nämä tekstit tulemaan säännöllisin väliajoin, jotta blogi ei hiljene vaikka en itse ehtisi konetta avaamaan. Koen miellyttävämmäksi tavan, että tekstejä tulee säännöllisin väliajoin jos on jotain esiteltävää kuin, että ensin tulee kymmenen postausta päivässä ja sitten kolmen kuukauden tauko. Tämä tiedoksi teille lukijat, jotta ette ihmettele miksi isänpäivälahja on esittelyssä vasta nyt.

Oma mieheni kuuluu niihin ihmisiin, joiden lähipiiristä ei ole heille erityisemmin koskaan mitään neulottu. Mieheni on mm exänsä kanssa yhdessä oltuaan, saanut exältään liian isoilla puikoilla neulotut aivan liian isot sukat, jotka piti mennä jollekulle toiselle mutta päätyivätkin miehelleni. Siksi koen sydämen asiana erityisesti hänelle neuloa jostain spesiaalimmasta langasta, kun hän jotain pyytää. Jotta saa edes joskus juuri hänelle suunnitellun neuleen, joka on miellyttävää käyttää.

Hän on jonkun aikaa kironnut pipoaan ja varsinkin nyt, kun työmatka piteni parkkipaikan muutoksen myötä, hän kävelee enemmän tuolla pimeällä. Hänen vanha piponsa on hieman tuota.. kärsinyt ja erityisesti halusin hänelle lisänäkyvyyttä tuonne pimeyteen. Siksipä päädyin neulomaan hänelle pipon merinolangasta ja lisäsin siihen heijastinlankaa alaresoriin mukaan. Nythän on muotia heijastavat langat ja ne menevät valtaosalla puheessa sekaisin heijastinlangan kanssa. Kaupoissa on siis myynnissä eri koostumuksilla erilaisia heijastavialankoja, joissa on siis esim suurin osa keinokuitua ja sitten sen ympärille on kiedottu heijastava lanka. Heijastinlanka sitten on sellaista ohutta, kovaa ja aika epämiellyttävää neuloa oleva lanka, joka siis neulotaan langan mukana itse. Ja tässä pipossa on siis sitä ihan oikeaa heijastinlankaa mukana.

Heijastinpipo
Lanka: Novita baby wool: harmaa ja turkoosi sekä heijastinlanka
Puikot: 3,5mm 40cm pyöröt
Koko: n.55cm
Kohde: Oma mies <3
Pipon kavennuksissa on muuten aivan loistavat nuo 15cm sukkapuikot!

2 kommenttia: