maanantai 12. joulukuuta 2016

So sweet socks

Nyt on jälleen äidin pieni oma hetki ja sain jopa koneen avattua pitkästä aikaa. Kännykällä tulee kaikki asiat aika pitkälti hoidettua nykyään, se kun on niin paljon nopeampaa avata ja laittaa pois kuin kone. Jos olisimme saaneet aikaiseksi järjestää minun työpöytäni niin, että siihen mahtuisi koneenikin (eikä ne miljoonat vierasvuodevaatteet, jotka siinä jostain syystä ovat säilytyksessä..) olisi tilanne varmasti eri. No niin tai näin, mies on pojan kanssa tämän yön ja minä saan näpytellä teille jälleen kuulumisia.
Olin varautunut siihen, että vauva on pahimmillaan sellainen joka huutaa koko ajan ja ei anna nukkua yhtään. Onneksi poikamme ei tälläinen kuitenkaan ollut eli pääsemme hieman helpommalla. Moni sanoi ennen synnytystä, että "älä murehdi, kyllä käsitöitä ehtii tekemään ihan yhtä paljon lapsen tultua kuin ennenkin. Jos ei muuten niin sitten päiväunilla." Niin.. no itse tätä epäilin suuresti ja oikeassa näköjään olin. Meillä kun ei ole oikein tykätty syödä kerralla kunnon määrää vaan syödään juuri tälläisiä 10-20ml ja sitten nukutaan 5-10minuuttia. Että teeppä siinä sitten käsitöitä :D Mutta eipä tämäkään vaihe ikuisesti kestä ja sitten taas tulee uusi vaihe. Ja vaikka nautinkin todella paljon lapsen kanssa olosta enkä vaihtaisi sitä mihinkään, kaipaan silti neulomista. Ei tämän bloginkaan nimeksi turhaan tullut pakkoneulootikon arkea.

Mutta niin, piti käsitöitäkin esitellä.

Tällä kertaa esittelyvuoroon pääsevät Niina Laitisen mallilla tehdyt pitsisukat. Niina Laitisen mallit ovat ihanan simppeleitä niin, että niitä osaa aloittelijatkin tehdä mutta myös sellaisia, että niissä on jotain pientä koukkua, että kokeneempikin jaksaa niitä tehdä. Itse otin jälleen kerran vain pitsineuleen kaavion sukkiin ja muuten tein ihan oman maun mukaan. Tajusin vasta vähän aikaa sitten, että olen sanonut pitkään väärin, kun sanon tehneeni jonkun ohjeen mukaan. Siitä tulee se kuva, että teen kirjaimellisesti ohjetta seuraten ja yleensä otan ohjeesta vain ja ainoastaan kaaviot. 

Niinan ohjeita on aiemmin saanut pelkästään ravelrysta mutta niin moni valitti, ettei sitä osaa käyttää tai ei halua hankkia tunnuksia tai halua alkaa käyttämään paypalia, niin Niina loi myyntikanavan myös kotisivuille. Niinan ohjeet löytyy täältä: ravelry ja täältä: kotisivut. 

Näihin sukkiin valikoitui värisokean painajainen eli novitan nalle taika-langan sävy nro: 896, jossa on sekä vihreää että jotain punaiseen vivahtavia sävyjä. Koska olen punaviher-värisokea, en langan väritystä näe oikein mutta omaan silmään se näytti silti näissä sukissa hauskoille. Lanka ei ollut niin tasalaatuista mitä novitan langat ovat aiemmin olleet vaan oli aika huimia paksuuseroja. Itse en pysty neulomaan 4-säikeisiä lankoja ilman, että käteni kipeytyvät todella pahasti ja siksi olikin iso harmistus, kun huomasin tässä langassa paksuuden vaihtelevan 4-säikeisen ja normi nallen paksuuden välillä. Sai olla siis tarkkana, että kiristää lankaa enemmän siinä vaiheessa, kun tuli jälleen ohuempi kohta.
 No mutta sukat kuitenkin ovat omasta  mielestäni onnistuneet ja ilolla laitan ne menemään nuorten hyväntekeväisyys-keräykseen.

So sweet socks 
Lanka: Novita nalle taika
Puikot: 3mm
Kohde: Hyväntekeväisyys
Koko: 35/36
Ohje: klik
Langan menekki: 77g



7 kommenttia:

  1. Ompa mukavaa taas nähdä sun omia käsitöitä. Nää Niinan mallit on kyllä huippuja. Tykkään kovasti. (ja pakko on vetää vähän kotiinpäinkin kehuessani serkkuani :D ). Tuo kirjava lanka sopii just passelisti tälle mallille. Kuvio tulee silti esiin kivasti vaikka lanka ois kuinka sekameteliä.
    Mä olisin muuten hirmu onnellinen, jos mulla edes olisi työpöytä. Miehulla on ihan oma toimisto hienoine työpöytinen ja nahkatuoleineen. Meikäläinen pitää läppäriä keittiönpöydällä, josta se sitten sujuvasti siirtyy lattialle ruokailun ajaksi. Tässä mä myös neulon samalla, kun katson tv-ohjelmia Yle Areenasta tai Katsomosta. Meillä kun ei telkkaria voi katsoa rauhassa vasta kuin ysin jälkeen illalla.
    Vieläkö ne sun rannekanavat oireilee vai onko nyt joku toinen vika? Jos rannekanavat oireilee edelleen, niin vois olla viisasta varata aika lääkärille. Mulla alkoi oireilla ekassa raskaudessa. Lääkäri jo silloin ehdotti leikkausta, mutta sinnittelin kipujen kanssa 3,5v. Oli muuten ihan yhtä helvettiä. Molemmat ranteet leikattiin vuonna 2009 eikä ole ollut oireita sen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja pahoittelut, että vastauksissa on kestänyt! Mulla on ollut bloggerin kanssa ongelmia ja tää ei oo tunnistanut mua jostain syystä kommenttiosiossa. En tiedä mikä on ollut ongelma mutta nyt näköjään vihdoin toimii :)

      Ja Niinan mallit on kyllä aina yhtä ihania ja just toi, et miten hyvin tääki pitsi silti erottuu vaikka on noin kirjava lanka. Onnistunut ohje senkin puolesta :)

      Ja teillä siis samaa tilannetta, kuin meillä :/ Kummasti noilla miehillä on aina hienot hyvät työpisteet ja naiset tyytyy datamaan jossain nurkassa :D

      Ja siis mä en oo aiemminkaan pystynyt neulomaan 4-säikeisiä ilman, että alkaa ihan hirveesti särkee sormien nivelet. Ei oo auttanut eri puikot eikä mitkään. Siks oon antanut niiden olla. Mutta kieltämättä toi vasen ranne on oireillut vieläkin satunnaisesti, varsinkin nyt kun minin paino on noussut (vihdoin, onneksi <3) niin vasen ranne pistää hanttiin. Tänään laskin just rattaiden koppaosaa makuuasentoon ja siinä vihlas kipeemmin ku pitkään aikaan koko käsi ja sen jälkeen lähti puutumaan koko käsi. Oliko sulla miten ne kivut, kun noin kauan sinnittelit? Tai siis oliko ne jatkuvat vai välillä parempia hetkiä jne? Täytyy varmaa miettii tota lääkäriinki menoa jos viel oireilee.

      Poista
    2. Ne kivut oli jatkuvat. Oikeassa kädessä pidin lisin rannetukea, kun muuten en olis pystyny nukkumaan.
      Sinnittelin kipujen kanssa vähän turhankin pitkään. No kaksi lasta synnytin ennen kuin hakeuduin työterveyslääkärille. Se sit määräs mut siihen hermoratatutkimukseen, jossa selvis, että molemmissa käsissä rannekanavat on yli 60% tukossa. Eli ei ihme jos hermot ja verenkierto oli vähän puristuksissa.
      Suosittelen sullekin lääkäriin menoa, jos venyttelyt yms. ei auta

      Poista
  2. Empä minäkään paljoa neulonut pikkuvauva aikana. Myöhemmin puikkoihin pääsi ihan hyvin, varsinkin opiskellessa :)

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat! (: Ja ihanat värit, vihreää ja violettia. Tsemppiä pikkuihmisen kanssa! Aika menee nopeasti... Rauhaisaa joulua koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Luin kommenttisi jo ennen joulua mutta en julkaissut yhtään kommenttia, koska bloggeri ei jostain syystä löytänyt mua täällä kommenttiosastossa niin en pystynyt vastaamaan kellekkään :( Pahoittelut tästä ja kiitos kaikesta <3

      Poista