tiistai 3. toukokuuta 2016

Blogin lukijaksi ryhtyminen

Eilisen arvonnan kohdalla kävi ilmi, että moni ei tiedä mitä tarkoittaa blogin lukijaksi ryhtyminen. Ja koska se on ehtona, jotta oikeasti osallistuu myös järjestämääni arvontaan niin ajattelin selventää tätä käsitettä ja kertoa erikseen miten lukijaksi ryhdytään.

Ensinnäkin blogin lukijaksi ryhtyminen tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tiedot lukijana näkyvät bloggerissani. Ne näkyvät blogin sivupalkissa (julkisena kaikille) mutta sen lisäksi ne näkyvät myös erikseen minulle, kun kirjauduin blogini päivitys sivulle. Päivitys sivu on sellainen mistä voin kirjoittaa uudet julkaisut, muokata vanhoja julkaisuja jne, muokata blogia jne. Eli siellä näkyy minulle kaikki. 
Tämän päivitys sivun kautta on myös mahdollista alkaa seurata blogia eli liittyä lukijaksi. Tätä kutsutaan myös hallintasivulla lukijaksi liittymiseksi.

Käytännössä se kohta mistä liitytään lukijaksi tällä tavalla näyttää tältä. Tämä näkymä tulee siis, kun on kirjautunut blogspottiin/bloggeriin sisään ja menee vain osoitteeseen www.blogger.com. Tuosta lukuluettelon alta jos klikkaa tuota lisää-valikkoa aukeaa siitä kohta, mihin voi kopioda haluamansa blogiosoitteen ja sen jälkeen, kun toimii koneen ilmoittamien ohjeiden mukaan ja blogger ehtii tallentaa sivun (välillä kestää n.5sekuntia), ilmestyy tuohon keskelle sivua (ei näy kuvassani) seuraamasi blogin kaikki kirjoitukset. Jatkossa tämä sitten näkyy niin, että lukuluettelossa on kaikkien seuraamiesi blogien uusimmat päivitykset kerralla näkyvissä aikajärjestyksessä.

Toinen tapa liittyä lukijaksi on tehdä se blogissa olevan erikseen lisättävän valikon kautta. Kaikki bloggaajat jostain syystä tätä valikkoa eivät lisää mutta silloin heidän blogejaan voi seurata tuolla yllä kertomallani tavalla. Helpointa mielestäni on, että bloggaaja itse näkee vaivan ja lisää tuon lukijat-valikon blogiinsa. Mutta niin, tämä valikko näkyy koneversiossa. Eli jos selaat mobiililaitteella blogia niin täytyy mennä sivun alareunaan ja klikata sieltä erikseen kohtaa näytä internetversiona. Tämä siis jos bloggaaja on ottanut huomioon, että ihmiset selaavat mobiililaitteilla ja on pitänyt huolen, että blogi näkyy mobiililaitteilla kevennetysti (tekee selaamisesta huomattavasti miellyttävämpää).  

Käytännössä minun blogini näkyy mobiililaitteella näin:


Ja tuon näytä internetsivuna kohdan löytää täältä, kun rullaa ihan alas sivulla (tuossa etusivu-valikon alapuolella):


Eli tuota näytä internetversiona- kohtaa klikkaamalla pääset samaan versioon, kuin mikä näkyy tietokoneellakin (eli ei todellakaan tarvitse ehdottomasti käyttää tietokonetta, jotta voi lukijaksi liittyä). Sen jälkeen sivusto näkyy näin.

 Lukijat valikko löytyy sitten tuosta blogiarkiston alapuolelta tuolla seinällä. Elikä tuo liity tähän sivustoon kohta. Klikkaa tuota liity tähän sivustoon- kohtaa ja siitä aukeaa valikko, josta kirjaudut sisään ja sen jälkeen voit valita seuraatko blogia julkisesti (niin, että minäkin näen sinun seuraavan) vai salassa (niin, ettei kukaan näe). Jos valitset salassa niin käytännössä tämä ei auta arvonta-asiassa, koska arvonnan suorittamisen yhteydessä diskaan ne joita ei näy oikeasti lukija-listassa. Koska tosiaan ehtona arvontaan osallistumiselle on, että on lukija koska halusin lukijoitani kiittää arvonnalla.

Eli vain ja ainoastaan näillä ohjeilla toimien pääsee lukijaksi ja oikeasti osallistuu arvontaan, kun kommentoi blogiin.

Arvontaan ei osallistu klikkaamalla satunnaisesti blogini auki ja lukemalla sivun. Tai seuraamalla nyt google plussan kautta, koska siellä näkyvät ne jotka seuraavat myös google profiliani. Eli blogin lukijana oleminen on eri asia kuin mitä nyt on ollut tiedossa. Toivottavasti nämä kuvalliset ohjeet selventävät mitä blogin lukijana oleminen tarkoittaa käytännössä :)

 Mukavaa alkanutta viikkoa ja onnea arvontaan kaikille!

3 kommenttia: