maanantai 26. helmikuuta 2018

Raitulit

En muista enää edes kenen kuvan alunperin näin, joissa oli sukat toteutettu valko-mustilla raidoilla ja kantapää, kärki ja varren alku oli eri värillä kuin muut raidat. Väritys on jäänyt mieleen kummittelemaan ja vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa sen. Minulla on eräs ihana pitkäaikainen ystävä, joka meni lipsauttaneeksi, ettei hänellä ole kenenkään muun neulomia sukkia kuin minun. Ja olen siis neulonut hänelle sukat viimeksi varmaan 8vuotta sitten, aika siinä alkuvaiheessa kuitenkin, kun neulontaa aloittelin. Joten kieltämättä alkoi olla korkea aika tehdä hänellekkin sukat. Malliksi valikoitui tämä ihana raita-malli vihdoin ja ystävänikin tuntui sukista tykkäävän. Ja se on tietenkin pääasia! Niin ja näytti ne hyvin vanhatkin villasukat edelleen olevan kunnossa olevia. Ottaen huomioon miten paljon novitan lankoja parjataan niin kummasti ne meillä näyttävät kestävän ja kestävän. Liekö kuitenkin käsialalla olevan eniten tekoa asian kanssa? 

Tässä nämä vanhat ja vanhan ovat näköisetkin :D


Raitulit
Langat: Kaupunkilanka, kivijalka petrooli. Novita 7veljestä valkoinen ja musta.
Koko: 39740
Puikot: 3,5mm 20cm sukkapuikot

Ohje: Luo 50s ja alota valepalmikko: 
1-3krs: 2nurin, 3oikein. Toista koko kierros.
4krs: 2nurin, nosta yksi silmukka neulomatta ja 2 oikein. Vedä nostettu silmukka kahden oikean silmukan yli. Toista koko kierros.
5krs: 2nurin, 1oikein, langankierto, 1oikein. Toista koko kierros. Huom! Jos haluat tehdä pitsimäistä palmikkoa niin neulo seuraavalla kierroksella langankierto normaalisti oikein, jolloin tulee reikä. Jos haluat neuloa ilman reikää, neulo langankierto kiertäen oikein.
Toista valepalmikkoa 4 mallikerran verran. Sitten samalla langalla vielä 1kerros oikein ja kavenna siinä 2silmukkaa. Mustalla ja valkoisella kahden kerroksen raitoja alken mustalla. 
Kantapää: Normaali vahvistettu kantapää, reunassa 2silmukkaa aina oikein. Kantapään korkeus laskettu nostetuista silmukoista, joita oli 14kpl. Kantapään kavennusten jako 7-10-7 ja kantapään reunasta poimin 15s. Jalkaterässä kiilakavennukset joka toisella kierroksella.


2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania sukkia, niin suloisen väriset nuo pinkit:) Mukavia neulomushetkiä!

    VastaaPoista